Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Stična mladih - mladosten obraz Cerkve

Klemen Čeligoj
Za vas piše:
Klemen Čeligoj
Objava: 21. 09. 2019 / 17:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.09.2020 / 09:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Stična mladih - mladosten obraz Cerkve

Stična mladih - mladosten obraz Cerkve

Rdeča nit letošnjega, že 38. festivala Stična mladih je bil Marijin vzklik: Zgodi se!

Rdeča nit letošnjega, že 38. festivala Stična mladih je bil Marijin vzklik: Zgodi se! Več tisoč mladih je tako skozi bogat program prejemalo spodbude, da bi sledili Božejmu načrtu zanje.



V dopoldanskem programu so mladi napolnili tri prizorišča: z glavnega odra so jih animatorji opogumljali s pomočjo Stična benda, na travniku pod šotorom so mladi prisluhnili petim gostom, ki so jim povedali, kako so sami odgovorili na Božji klic. Cerkev pa je napolnila karizmatična italijanska redovnica s. Katia Roncalli, ki je mlade za Boga vnemala s pomočjo razmišljanja o Mariji.



Na stojnicah in delavnicah so se mladim predstavile različne organizacije. Svojo stojnico je imela tudi Založba Družina, ki je promovirala svoje knjige in revijo #najst.




Po delavnicah, ki so bile na različnih prizoriščih, so se mladi zgrnili na glavni prireditveni prostor, kjer se je začela priprava na sveto mašo. Letos jo je ob somaševanju drugih škofov in duhovnikov daroval mariborski nadškof Alojzij Cvikl. Med pridigo je poudaril, da na Stični mladih Cerkev raste in dobiva maldosten obraz.



Po maši je mlade pozravil še predsednik Borut Pahor, ki je podelil tudi priznanja najboljšim na športnem turnirju, ki je potekal vzporedno z dopoldanskim dogajanjem. Sledilo je že zaključno praznovanje s Stična bendom.



Več o Stični mladih boste lahko prebrali v reportaži, ki bo objavljena v naslednji številki Družine.



Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh