Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Stična mladih tudi na radijskih valovih. Katere oddaje se bodo še vrtele na TV in radiu?

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 15. 09. 2023 / 06:35
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.09.2023 / 14:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Stična mladih tudi na radijskih valovih. Katere oddaje se bodo še vrtele na TV in radiu?
FOTO: Anja Deželak/Katoliška mladina

Stična mladih tudi na radijskih valovih. Katere oddaje se bodo še vrtele na TV in radiu?

Izbor TV in radijskih oddaj, ki si jih boste lahko ogledali oz. jim prisluhnili od sobote, 16., do petka, 22. septembra. Celoten spored prelistajte v novi številki priloge Naša družina.

O iskanju identitete 

Stična mladih 2023

Radio Ognjišče v soboto, 16. 9., od 9.30

Naša ekipa bo s pomočjo sogovornikov, tako organizatorjev kot obiskovalcev, spremljala dogajanje in utrip tega največjega srečanja mladih katoličanov v Sloveniji. Osrednja tema, s katero se bodo spoprijeli mladi, bo identiteta. Voditelj Urada za mlade in direktor Katoliške mladine Matevž Mehle pravi: »Danes so mladi obkroženi z različnimi glasovi, ki jim govorijo, kdo in kakšni naj bi bili. Stična želi pomagati pri iskanju. Glas, ki naj bi ga poslušali, prepoznavamo v glasu Stvarnika. Stvarnika, ki je vse ustvaril in nas pozna, kdo pravzaprav smo v najglobljem bistvu. Njemu je namenjeno vprašanje Kdo praviš, da sem?« Tema iskanja identitete v poplavi medijev in družbenih omrežij je za mlade še kako aktualna opozarja vodja stikov z javnostjo Stične mladih Marjeta Malovrh. »Na Instagram, Facebook, Tik Tok, Spotify in YouTube profilih Stične mladih, želijo organizatorji, ne le informirati sledilce, ampak dati zgled profila, ki z vsebino lahko pomaga osebnostno rasti. S tem namenom je izšel tudi podkast z naslovom Kdo praviš, da sem?«

So izzivi zadružništva tudi v gospodarstvu?

Naš gost

Radio Ognjišče v soboto, 16. 9., ob 17.00

Aleš Dolenc je gospodarstvenik in zadružnik, ki že dolga leta predano in zelo uspešno vodi tako Kmetijsko zadrugo M Sora Žiri, kot tudi njene hčerinske družbe M Sora. Spoznali bomo nekaj korakov njegove dosedanje življenjske poti, predvsem pa se ustavili ob izzivu zadružništva ne samo na področju kmetijstva ampak tudi gospodarstva.

Celoten spored najdete v prilogi Naša družina.

Frišno – dan nove slovenske glasbe

Prenos iz SNG Maribor

TV SLO 1 v soboto, 16. 9., ob 20.00 

S projektom Radia Maribor, Radia Si in Televizije Maribor, poimenovanim Frišno – Dan nove slovenske glasbe, se bomo letos že tretjič poklonili najboljši novi slovenskih glasbi in jo preoblekli v priredbe Big banda RTV Slovenija.
Deset finalistov se bo z osveženimi skladbami zadnjega leta skupaj z Big bandom RTV Slovenija predstavilo v Veliki dvorani SNG Maribor. Zabavnoglasbeni dogodek bo povezoval igralec Jure Ivanušič, na prireditvi pa bosta podeljeni dve nagradi, in sicer za »Naj novo slovensko skladbo« po izboru radijskih poslušalcev in za »Najboljšo izvedbo«, ki jo bo izbrala strokovna komisija. Vabljeni k ogledu prenosa iz SNG Maribor.

Žalostna Mati v slovenski cerkveni pesmi

Musica sacra

Radio Slovenija Ars v nedeljo, 17. 9., ob 9.25

Sredi septembra goduje Žalostna Mati Božja. Pieta - Marija, ki v naročju drži mrtvega Sina in ga objokuje, je tudi ena osrednjih slik Jezusovega trpljenja in smrti oz. križevega pota, presunljivi prizor pa opisujejo tudi nekatere slovenske ljudske, ponarodele in zborovske pesmi.

Ali sem res odveč?

Obzorja duha

TV SLO 1 v nedeljo, 17. 9., ob 11.25

Kako se bolni, invalidi in ostareli počutijo med nami? So za nas dragoceni ali so nam odveč? Smo jim v pomoč, jim poskušamo lajšati trpljenje ali so nam v breme? Predlagatelji zakona o prostovoljnem končanju življenja želijo, da bi o življenju in smrti vsakdo odločal zase. Zakaj večina zdravstvenih strokovnjakov zakonu nasprotuje? Verske skupnosti pa opozarjajo na zlorabe nemočnih ljudi.

Franc Mulec

Pričevalci

TV SLO 1 v torek, 19. 9., ob 22.40

Pričevanje Franca Mulca je eno najpretresljivejših od vseh v tej oddaji, saj je ob raziskovanju okoliščin umora svojega očeta odkril komaj verjetno ozadje. Franc nam predstavi mučno življenje po umoru očeta, v žalosti, bedi in še ob šikaniranju »ljudske« oblasti. Franci je v poznejših letih, ob podpori žene razjasnil skrivnostno smrt, ki je bila v resnici okruten umor, vanj pa so bili vpleteni ljudje, ki so mu bili presenetljivo blizu. O tej bolečini javno ne želi govoriti.

Kako prepoznati in se prav odzvati na medvrstniško nasilje?

Pogovor o ...

Radio Ognjišče v sredo, 20. 9., ob 17.00

Ob začetku novega šolskega leta se bomo dotaknili tematike medvrstniškega nasilja. Ga je danes več kot ga je bilo nekoč? Kako ga prepoznati in se nanj odzvati? Kaj lahko naredi šola in kaj smo dolžni narediti starši? Na ta in še mnoga druga vprašanja bomo odgovarjali s strokovnjaki z različnih področij.

Praznovanje pri Mariji Vnebovzeti na Gorci pri Malečniku

Posnetek slovesnosti

Exodus TV v petek, 22. 9., ob 20.00

V avgustu smo prenašali obred pridružitve cerkvice Device Marije na Gorci v Malečniku papeški baziliki Marije Vélike v Rimu, ki je največja Marijina cerkev na svetu. Ob dogodku je na Gorci potekala tudi slovesnost, na kateri je sodeloval Policijski orkester in prominentni slovenski operni solisti. Prisotni so bili visoki gostje iz svetovne Cerkve in slovenske politike.

Kupi v trgovini

Novo
Camper skodelica - Vera, upanje, ljubezen, srček (Blagor)
Skodelice in emajlirani lončki
14,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh