Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Štirideset dni brez alkohola’

Objava: 12. 02. 2010 / 19:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Štirideset dni brez alkohola’

Jutri novinarska konferenca ob predstavitvi postne akcije

Jutri, v torek, 16. februarja 2010, bo ob 11. uri v Galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani novinarska konferenca, na kateri bo predstavljena letošnja akcija 40 dni brez alkohola, so sporočili s Tiskovnega urada SŠK.

Akcijo, ki letos poteka že peto leto, bodo organizirale Slovenska Karitas, Direkcija RS za ceste, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pri Ministrstvu za promet in Zavod Med.Over.Net. Pri organizaciji bodo sodelovali tudi Zavod Varna pot, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici) in Celjska interdisciplinarna akcijska skupine za varnost v cestnem prometu. Letošnje geslo akcije je Za več pravega veselja brez alkohola. Potekala bo v znamenju solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni, ki so posledica alkohola.

Glavni nameni akcije so: izraziti solidarnost z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni, katerim botruje alkohol, opozoriti na posledice prekomernega uživanja alkohola ter spodbuditi širšo javnost k pravemu veselju brez alkohola.

Namen in potek letošnje akcije bodo na novinarski konferenci predstavili generalni tajnik Slovenske Karitas Imre Jerebic, mag. Bojan Žlender s Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pri Direkciji RS za ceste ter Andreja Verovšek z Zavoda Med.Over.Net. Na novinarski konferenci bo sodeloval tudi prof. prim. dr. Marko Kolšek, dr. med. s Katedre za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani, ki bo predstavil proces zdravljenja alkoholizma v povezavi s tem, kaj ob tem doživlja družina oziroma skupnost, ki obolelega spremlja na poti okrevanja.

Gostje bodo tudi dramski igralec MGL Gregor Čušin, zaporniški duhovnik Robert Friškovec in Robert Štaba, predsednik Zavoda Varna Pot.

Kontaktne osebe organizatorjev:

Slovenska Karitas, Peter Tomažič, tel. 01/300–59–61/60, e-naslov: peter.tomazic@karitas.si.

Ministrstvo za promet, Direkcija RS za ceste, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, mag. Bojan Žlender, tel. 01/300–91–70, e-naslov: bojan.zlender@gov.si.

Zavod Med.Over.Net, Andreja Verovšek, tel. 01/520–50–50, e-naslov: andreja.verovsek@over.net.

Dodatne informacije lahko dobite tudi na spletnem naslovu: http://www.brezalkohola.si/

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh