Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Stvari, ki jih nihče ne ve

Objava: 04. 07. 2013 / 06:15
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Stvari, ki jih nihče ne ve

Stvari, ki jih nihče ne ve

V svojem drugem romanu Stvari, ki jih nihče ne ve (Družina, 2012) je opisal prelomne dogodke v življenju glavne junakinje Margherite, ki jo je oče zapustil na začetku prvega letnika gimnazije.

Alessandro D’Avenia
Stvari, ki jih nihče ne ve
i oglejte fi lm Stvari, ki jih nihče ne ve
Na spletni strani si lahko pogledate kratek film Stvari, ki jih nihče ne ve. Avtor je režiser David Sipoš. V filmu se nam predstavi italijanski pisatelj Alessandro D'Avenia, ki je Slovenijo obiskal lani novembra. V svojem drugem romanu Stvari, ki jih nihče ne ve (Družina, 2012) je opisal prelomne dogodke v življenju glavne junakinje Margherite, ki jo je oče zapustil na začetku prvega letnika gimnazije.

D'Avenia je navdihe črpal iz življenja svojih domačih in dijakov, s katerimi se dnevno srečuje kot profesor na gimnaziji v Milanu. Ob obisku v Ljubljani je povedal, da veliko mladih v Italiji pogreša očeta ob sebi bodisi zaradi ločitve bodisi zaradi prezaposlenosti v službi. V mladenkino zgodbo iskanja svojega mesta v družbi, soočanja s hrepenenji, strahovi in težavami je pisatelj tiho vtkal tudi vprašanje iskanja Očeta z veliko začetnico (Boga). V zgodbi o Margheritinem hrepenenju po očetu lahko prepoznamo svojo zgodbo o iskanju Boga.


Nalaganje
Nazaj na vrh