Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveta maša na Brezjah ob obletnici Radia Ognjišče

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 28. 11. 2021 / 13:33
Oznake: Maša, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.11.2021 / 13:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sveta maša na Brezjah ob obletnici Radia Ognjišče
Mašo ob 27-letnici Radia Ognjišče je vodil novomeški škof msgr. dr. Andrej Saje. FOTO: Boštjan Debevec

Sveta maša na Brezjah ob obletnici Radia Ognjišče

Na današnji dan leta 1994 je Radio Ognjišče začel z rednim 24-urnim programom. Ob tej priložnosti je v narodnem svetišču Marije Pomagaj na Brezjah potekala zahvalna sveta maša, ki jo je bilo možno spremljati tudi prek radijskih valov in spleta.

Direktor Radia Ognjišče Franci Trstenjak je ob rojstnem dnevu radia dejal: »Današnji dan je priložnost, da nas v sedanjem trenutku preveva hvaležnost za opravljeno delo v minulem letu, hkrati pa nam odpira pogled v prihodnost, s katero se budita upanje in zaupanje v moč in delovanje Vsemogočnega, ki je zvest svojim obljubam.« K upanju nas spodbuja tudi prva adventna nedelja, ki nas kliče k čuječnosti, kar pomeni k odgovornemu življenju iz osebne povezanosti s Kristusom, je še dodal.

Zbrani pri maši na Brezjah. FOTO: Boštjan Debevec

Širjenje obče človeških vrednot

Ob rojstnem dnevu se je Škof Saje zahvalil Radiu Ognjišče ter vsem sedanjim in nekdanjim sodelavcem za opravljeno poslanstvo. »Poleg informiranja Radio Ognjišče služi oznanjevanju evangelija in širjenju obče človeških vrednot med ljudi odprtega srca. Doseže tudi tiste, ki jih ni v cerkev in ostajajo na obrobju. Povezuje Slovence doma, v zamejstvu in po svetu.« Spomnil je na ustanovitelja Ognjišča in Radia Ognjišče, pokojnega očeta Franca Boleta, ki je po njegovih besedah v medijih prepoznal izjemno priložnost za oznanjevanje in pospeševanje skupnega dobrega.

Na Radiu Ognjišče rojstni dan vsako leto praznujejo z gala koncertom. Letošnjega so zaradi epidemičnih razmer prestavili na 27. februar 2022.

Na sinodalno pot povabljeni vsi

»Radio Ognjišče ima pomembno vlogo tudi v procesu sinode v Cerkvi, ki smo jo začeli pod geslom »Za sinodalno Cerkev« s poudarkom na občestvu, sodelovanju in poslanstvu. To pot dialoga med laiki in duhovniki, zaznamovano z dinamiko razločevanja, začenjamo s poudarkom medsebojnega poslušanja,« je poudaril Saje in dodal, da smo na sinodalno pot povabljeni vsi člani Cerkve.

Marija Pomagaj na Brezjah je radijska zavetnica Radia Ognjišča. FOTO: zajem zaslona

Advent je pot upanja

Novomeški škof se je v pridigi dotaknil tudi začetka letošnjega adventa. Ta nas vabi, »da odpremo svoja srca, da bi z molitvijo prepoznali in sprejeli Jezusa. To je čas pričakovanja in povabila, da se podamo na pot, kjer bomo gojili upanje. Ob tem je izpostavil, da nas evangelij današnje nedelje vabi, naj se ne pustimo utesniti egoizmu, površnosti in hitremu tempu življenja.

Direktor Radia Ognjišče Franci Trstenjak: »Naj se naša zahvala prelije v prošnjo, da nas Gospod blagoslovi in naj nas njegov blagoslov spremlja na vsakem koraku.« FOTO: zajem zaslona

Obilo Božjega blagoslova našim radijskim kolegom ob današnjem dnevu želimo tudi v uredništvu Družine.




Nalaganje
Nazaj na vrh