Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti Janez Eudes, vzor duhovniške svetosti

Za vas piše:
Radio Vatikan
Objava: 20. 08. 2009 / 06:01
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti Janez Eudes, vzor duhovniške svetosti

Papež Benedikt XVI. med včerajšnjo splošno avdienco govoril o duhovniškem liku svetega Janeza Eudesa

Papež Benedikt XVI. je včeraj dopoldne sprejel vernike na dvorišču svoje letne rezidence v Castel Gandolfu, svojo katehezo pa je posvetil svetniškemu liku duhovnika Janeza Eudesa.

Sveti Janez Eudes je bil vzor duhovniške svetosti, je dejal sveti oče. Njegova svetniška pot, ki jo je priporočal tudi svojim učencem, je temeljila na trdnem zaupanju v Božjo ljubezen, ki jo je Bog razodel človeštvu v Kristusovem duhovniškem Srcu in v Marijinem materinskem Srcu.

Sveti Janez Eudes je živel v 16. stoletju v Franciji, v času velikih napadov na krščansko vero, pa tudi izjemnih vzorov duhovnega poguma in notranjih uvidov. Veliko dobrega je storil z ustanovitvijo novega reda, ki je mnogim duhovnikom omogočil dobro izobrazbo. Veliko naporov je vložil v dobro duhovno vodstvo duhovnikov, da bi tako tudi sami postali dobri duhovni voditelji. Prepričan je bil, da je pot svetosti v popolni predanosti Božji ljubezni. Bogoslovce je spodbujal, naj rastejo v svetosti in se pri tem zgledujejo po Jezusovem in Marijinem Srcu, saj bo tako Božje usmiljenje vedno bolj vidno tudi v tem svetu.

Sveti oče je zbrane v Castel Gandolfu in tudi vse kristjane povabil, naj v letu duhovništva posebej molimo za duhovnike in bogoslovce, da bi jih omenjeni svetnik navdihnil in bi v svoji duhovnosti stopili v Jezusovo Srce in postali možje prave ljubezni, usmiljenja, ponižnosti, obnovljeni v svetosti in apostolski gorečnosti.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh