Zapri
Iskanje

Sveti oče: »Danes potrebujemo 'prestopniške' mlade« [VIDEO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 20. 11. 2022 / 16:54
Oznake: Maša, Papež, Svet, Vatikan
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.11.2022 / 17:01
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Sveti oče: »Danes potrebujemo 'prestopniške' mlade« [VIDEO]

Sveti oče: »Danes potrebujemo 'prestopniške' mlade« [VIDEO]
Papež Frančišek med mašo v katedrali v Astiju. FOTO: Vatican Media
Papež Frančišek je ob zaključku maše v katedrali v Astiju nagovoril zbrane in se najprej zahvalil za prisrčen sprejem, se nato obrnil na mlade in se ob koncu dotaknil še vojne v Ukrajini in požara v begunskem taborišču v Gazi.

Objel in nagovoril je zlasti mlade in se jim zahvalil za tako številčno udeležbo. »Svetovni dan mladih od lani po škofijah praznujejo ravno na slovesni praznik Kristusa Kralja. Tema, enaka kot na prihodnjem svetovnem dnevu mladih v Lizboni, je 'Marija je vstala in hitro odšla'. Marija je to storila v mladosti, s tem pa nam pove, da je skrivnost, kako ostati mlad, ravno v glagolih 'vstati' in 'iti'. Všeč mi je misel na Marijo, ki je hitro šla, zato jo večkrat prosim: 'Pohiti z rešitvijo tega problema!'« je poudaril sveti oče.


Potrebujemo mlade, ki spreminjajo svet kot Marija

»Vstani in pojdi. Ne miruj in ne razmišljaj o sebi, ne zapravljaj življenja za udobje ali sodobno modo, temveč meri visoko, pojdi na pot, umakni se iz svojih strahov in priskoči na pomoč ljudem v stiski,« je po poročanju portala Vatican News spodbudil Frančišek in nadaljeval, da danes zares potrebujemo »prestopniške« mlade, ki niso sužnji mobilnikov, marveč spreminjajo svet kot Marija, prinašaje Jezusa drugim; ki skrbijo za druge, z njimi gradijo bratske skupnosti, uresničujejo sanje o miru.


Živimo v pomanjkanju miru

Kajti naš čas in mi, je opozoril papež, živimo v pomanjkanju miru. »Pomislimo na številne kraje na svetu, ki jih pesti vojna, zlasti na mučeno Ukrajino. Potrudimo se in še naprej molimo za mir! Pa tudi za družine žrtev nedavnega hudega požara v begunskem taborišču v Gazi, v katerem je umrlo tudi več otrok. Naj Gospod sprejme v nebesa umrle in potolaži prebivalstvo, tako zelo preizkušano v letih spopadov,« je še dejal Frančišek in Kraljici Miru izročil družine, bolnike in »vsakogar od vas, z vsemi skrbmi in dobrimi nameni, ki jih nosite v srcih«.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Ob praznikih smo za vas pripravili e-darilo: 

pričevanje Glorie Polo: Zadela me je strela

Kliknite tukaj

Close