Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče: »V imenu Boga vas prosim: ustavite ta pokol!« [VIDEO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 13. 03. 2022 / 14:40
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.10.2022 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sveti oče: »V imenu Boga vas prosim: ustavite ta pokol!« [VIDEO]
Papež je pozval h koncu nesprejemljive oborožene ruske agresije, »preden se ta mesta spremenijo v pokopališča«. FOTO: Vatican Media

Sveti oče: »V imenu Boga vas prosim: ustavite ta pokol!« [VIDEO]

Papež Frančišek se je ob zaključku nedeljskega opoldanskega angelusa z okna apostolske palače na Trgu sv. Petra v Vatikanu spet spomnil žrtev v Ukrajini in vnovič pozval k premirju v državi, ki jo razdira vojna.

»Pravkar smo molili k Devici Mariji. Mesto, ki nosi njeno ime, Mariupol, je ta teden postalo mesto mučencev v strašni vojni, ki pustoši po Ukrajini,« je nagovor začel sveti oče in izrazil globoko zgroženost nad barbarskim pobijanjem otrok, nedolžnih in neoboroženih civilistov ter pozval h koncu nesprejemljive oborožene ruske agresije, »preden se ta mesta spremenijo v pokopališča«.

Naj se slišijo kriki trpečih in naj se končajo bombardiranja

»Z bolečino v srcu svoj glas pridružujem glasu preprostih ljudi, ki prosijo za konec vojne. Naj se v imenu Boga slišijo kriki trpečih in naj se končajo bombardiranja in napadi. Naj bodo pogajanja iskrena in odločna, humanitarni koridorji pa naj bodo učinkoviti in varni. V imenu Boga vas prosim: ustavite ta pokol!« je bil jasen in neposreden papež Frančišek.


»Kdor podpira nasilje, skruni Božje ime«

Sveti oče je hkrati prosil za dobrodošlico in pomoč vse številčnejšim beguncem, »v katerih je navzoč Kristus«, in obenem izrazil hvaležnost za že oblikovano veliko mrežo solidarnosti. Prosil je tudi, naj vse škofijske in redovniške skupnosti še okrepijo napore v molitvi za mir. »Bog je izključno Bog miru. Ni Bog vojne. Kdor podpira nasilje, skruni njegovo ime,« je še izpostavil Frančišek.

Molitev v tišini za trpeče

Ob koncu nagovora je vse navzoče na vatikanskem Trgu sv. Petra, na katerem so plapolale tudi ukrajinske zastave, povabil, naj v tišini molijo za trpeče in naj Bog spreobrne srca za trdno odločitev za mir.

Nalaganje
Nazaj na vrh