Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče zaskrbljen zaradi brezposelnosti mladih

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 07. 2013 / 09:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sveti oče zaskrbljen zaradi brezposelnosti mladih

Sveti oče zaskrbljen zaradi brezposelnosti mladih

Papež Frančišek je med letom v Brazilijo za okoli 70 časnikarjev na letalu pripravil petminutni nagovor.

Papež Frančišek je med potovanjem na svetovni dan mladih v Rio de Janeiro izrazil globoko zaskrbljenost zaradi visoke stopnje brezposelnosti mladih v številnih deželah po svetu. Mladi, ki so brez dela, izgubijo svoje dostojanstvo, je sveti oče dejal med poletom v Brazilijo v kratkem nagovoru prisotnim časnikarjem.

V trenutni gospodarski krizi so mladi v nevarnosti, da postanejo žrtve 'kulture zavračanja', ki brezposelne obravnava kot neuporabni del družbe. Papež je izrazil zahtevo po okrepljenih prizadevanjih, da bi mlade bolje vključili v njihovo socialno okolje. V svojih družinah, v družbi, v svoji kulturi in veri morajo najti zadostno oporo, je prepričan Frančišek. To je tudi njegovo sporočilo ob svetovnem dnevu mladih. Sveti oče je ob tem izrazil tudi kritiko do pretiranega izpostavljanja mladih in izključevanja starejših ljudi. Starejši rodovi so že postali žrtve 'kulture zavračanja', čeprav bi lahko s svojo modrostjo znatno prispevali k razvoju družbe. Mladi in stari bi morali tesno sodelovati, kajti le v tem primeru lahko pričakujemo učinkovito delovanje družbe.

Frančišek je za okoli 70 časnikarjev na letalu pripravil petminutni nagovor, ob zaključku pa je vsakega izmed njih osebno pozdravil. Tiskovne konference za razliko od Janeza Pavla II. in Benedikta XVI. med poletom ni pripravil.

Vir: Kathpress

Foto: arhiv Družine / T. S.


Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh