Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Svetost ni ne stvar elite ne stvar preteklosti«

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 01. 11. 2012 / 19:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Svetost ni ne stvar elite ne stvar preteklosti«

Papež Benedikt XVI. je na praznik vseh svetih pred molitvijo angelovega češčenja nagovoril vernike na Trgu sv. Petra v Vatikanu.

Svetost po besedah papeža Benedikta XVI. ni ne stvar elite ne stvar preteklosti. Vsekakor ni 'nekaj oddaljenega ali nedosegljivega', je dejal papež v svojem nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja na včerajšnji praznik vseh svetih. Poklicanost k svetosti je stvar vseh vernikov. Vsakdo je poklican, da živi v skupnosti z Bogom. Tudi današnji čas potrebuje svetnike. Svetniki namreč kažejo na raznolikost, kako verniki lahko živimo evangelij in smo 'žareča znamenja' Božje ljubezni, je prepričan sveti oče.

Praznik vseh svetih je predokus lepote življenja, ki se v polnosti odpira za Božjo ljubezen in končno občestvo vseh vernih v nebesih, je pojasnil papež. V svetnikih je na različne načine navzoč Kristus. Sveti utelešajo zmago ljubezni nad sebičnostjo in smrtjo. Njihov zgled nam kaže, da pot za Jezusom vodi v večno življenje in osmisljuje večnost.

Vera v večno življenje pa ne pomeni bežanja iz resničnosti. »Le vera v večno življenje nam dopušča, da resnično ljubimo preteklost in sedanjost,« meni Benedikt XVI. Nocoj, na praznik spomina vseh vernih rajnih, pa bo sveti oče v kripti bazilike sv. Petra molil na grobnicah svojih predhodnikov.


Foto: splet

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh