Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovni dan starih staršev pod geslom »Jaz sem z vami vse dni« (Mt 28,20)

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 04. 2021 / 07:16
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.04.2021 / 19:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Svetovni dan starih staršev pod geslom »Jaz sem z vami vse dni« (Mt 28,20)

Svetovni dan starih staršev pod geslom »Jaz sem z vami vse dni« (Mt 28,20)

Prvi svetovni dan starih staršev in ostarelih bomo obhajali 25. julija.

FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek je za prvi svetovni dan starih staršev in ostarelih, ki ga bomo obhajali 25. julija letos, izbral vrstico iz evangelija po Mateju: »Jaz sem z vami vse dni« (Mt 28,20). Sveti oče je datum praznika določil glede na bližino dne bogoslužnega spomina na Jezusove stare starše Ano in Joahima, ki godujeta 26. julija, s čimer je pokazal, kako pomembni se mu zdijo ostareli.

Geslo so včeraj oznanili pri vatikanskem Dikasteriju za laike, družino in življenje, ob tem pa pojasnili, da naj bi »izražalo bližino Gospoda in Cerkve v življenju vsakega ostarelega človeka, posebej v tem težkem obdobju koronaepidemije«.

Spodbujati pogovor med mladimi in ostarelimi

»Jaz sem z vami vse dni« je potrdilo bližine, »ki jo mladi in ostareli lahko podarjajo drug drugemu«. Cilj novega svetovnega dne in papeževa velika želja je, da bi okrepili medgeneracijski dialog. Tudi ostareli namreč igrajo pomembno vlogo pri oznanjevanju in »uvajanju mladih v vero«, pojasnjujejo pri omenjenem vatikanskem dikasteriju, kjer pripravljajo »nekaj pastoralnih pripomočkov«, ki jih bodo sredi letošnjega junija objavili na svetovnem spletu (www.amorislaetitia.va).


FOTO: Vatican Media

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh