Zapri
Iskanje

Svetovno srečanje družin: tudi glasba spodbuja edinost

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 22. 06. 2022 / 00:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2022 / 19:43
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Svetovno srečanje družin: tudi glasba spodbuja edinost

Svetovno srečanje družin: tudi glasba spodbuja edinost
»Il Volo«. FOTO: Vatican Media
V Vatikanu se danes začenja svetovni festival družin, ki je na programu od 22. do 26. junija, ob tej priložnosti pa predstavljamo tri mlade glasbenike, avtorje glasbe, ki jo bodo izvajali med celotnim dogodkom.

Petdnevno dogajanje ob svetovnem srečanju družin vključuje tudi številna pričevanja in veliko glasbe. Kot poroča spletni portal Vatican News, bodo zanjo poskrbeli trije mladi umetniki, člani mednarodno priznanega tria »Il Volo«, ki so napisali in priredili glasbeno spremljavo za celoten svetovni dogodek. Svoje pesmi bodo papežu izvajali med številnimi pričevanji. Trije fantje, stari od 27 do 28 let, so že nastopili za papeža Frančiška: spremljali so ga na svetovnem dnevu mladih v Panami leta 2019.

Naslov himne svetovnega srečanja družin je »Velika ljubezen«.

Naslov himne svetovnega srečanja družin, katere avtor je p. Marco Frisina, je »Velika ljubezen«, z italijanskim zborom pa jo bodo izvajali v angleškem, italijanskem, francoskem in španskem jeziku. P. Frisina himno opisuje kot slogan, in kot način hoje z Bogom.

FOTO: Vatican Media

Pričevanja

Pričevanja petih različnih družin bodo vključevala pričevanja staršev, ki so izgubili svoje otroke, družin, ki so sprejele ukrajinske žene na begu pred vojno, in ljudi, ki bežijo pred revščino v drugih državah, kot je recimo Demokratična republika Kongo. Teme pričevanj so zakonska zveza, svetost v družini, odpuščanje, družina kot kraj sprejemanja in klic k bratstvu.

Ob koncu srečanja bo v rimski Palazzo Lateranense koncert na temo »Radost glasbe«, na katerem bodo izvajali dela Mozarta in Schuberta.

Ob koncu dogodka bo v rimski Lateranski palači (Palazzo Lateranense) koncert na temo »Radost glasbe«, na katerem bodo izvajali dela Mozarta in Schuberta.

Ponosni na družino

Trije umetniki so na predstavitvi svetovnega srečanja družin v začetku tedna spregovorili o ponosu, da smejo raziskovati in delati v čast družinam. Opisali so pomen lastnih družin, predvsem v luči dejstva, da so jih vsi zapustili že v mladosti, da so se lahko tako intenzivno ukvarjali z glasbo. Opisali so moč, ki so jo pokazali njihovi bratje in sestre, ko so lahko bili blizu njihovim staršem, medtem ko so bili sami odsotni.

Dogajanje na svetovnem srečanju družin bo vodil italijanski par, srečanje pa se bo zaključilo s festivalsko himno, ki jo bodo zapeli svetemu očetu.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh