Zapri
Iskanje

Tadej Vindiš: To so Božji posegi v moje življenje [VIDEO]

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 25. 05. 2022 / 14:39
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.05.2022 / 14:50
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Tadej Vindiš: To so Božji posegi v moje življenje [VIDEO]

Tadej Vindiš: To so Božji posegi v moje življenje [VIDEO]
Tadej Vindiš, pevec skupine Svetnik. FOTO: Rok Mihevc/RadioOgnjišče
Letošnji Ritem srca je imel poseben čar, je po nastopu povedal Tadej Vindiš, pevec skupine Svetnik. Ne le, da se je po dveh koronskih letih vrnil pred publiko, je posebno vzdušje sproščenosti pričaralo tudi prizorišče pod zvezdami.

Zase pravi, da je že veteran festivala sodobne krščanske glasbe. Tadej Vindiš je z zasedbo skupine Svetnik namreč nastopil prav na prvem festivalu, takrat še pod imenom Ritem duha, leta 2002.

Skupina Svetnik sodobno slovensko krščansko glasbo soustvarjaja leto dlje, zase pa Tadej kljub temu ne pravi, da ni glasbenik. »Glasbo imam rad, a nisem glasbenik. Bolj kot to, sem slavilec. K temu smo kristjani poklicani.« To nam, kot pravi, zapoveduje prva Božja zapoved. Ljudje smo ustvarjeni, da slavimo, na nas pa je odločitev, koga bomo slavili, je po sinočnjem nastopu dejal v pogovoru z Lojzetom Grčmanom za Aleteio.


Da se je sam znašel na tej poti, pripisuje Božjemu klicu. »To, da pojem, je v veliki meri dar. Si ne delam zaslug za to. Nimam posebne glasbene izobrazbe, poleg tega sem si v metalskem času uničeval glas. Hvala Bogu, da lahko zdaj na tak način oznanjam in slavim. Mislim, da so bili to res Božji posegi v mojem življenju.«

Tadej Vidiš na Ritmu srca 2022. FOTO: Rok Mihevc/Radio Ognjišče

Glasba je bila sicer del njegovega odraščanja, band sta v mladostnih letih imela tudi njegova starša, nad električno kitaro ga je navdušil oče. »To je bilo v meni,« pravi . V gimnazijskih letih ga je sicer potegnila metal glasba, kasneje ga je pot pripeljala do slavilne glasbe. »V tem se res počutim doma, še vedno slišim ta klic. Ko bo ta klic pojenjal, se bom tudi upokojil,« je sklenil Tadej.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh