Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tajvan: Kitajska zaključila vojaške vaje v okolici otoka

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 10. 08. 2022 / 15:22
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.08.2022 / 16:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tajvan: Kitajska zaključila vojaške vaje v okolici otoka
Vojaške vaje kitajske vojske v zadnjem tednu dni so bile odziv na obisk Nancy Pelosi na Tajvanu. FOTO: Pixabay

Tajvan: Kitajska zaključila vojaške vaje v okolici otoka

Kitajska je zaenkrat zaključila vojaške vaje v okolici Tajvana, so danes sporočili iz Pekinga, kjer so zadovoljni z učinkovitim preizkusom bojne sposobnosti svoje vojske.

Vojaške vaje v zadnjem tednu dni so bile odziv na obisk predsednice predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi v Tajpeju, spominjajo pri STA. Predstavniki kitajske vojske so danes sporočili, da so »uspešno opravili različne naloge«, s skupnimi vojaškimi operacijami oboroženih sil v morskem in zračnem prostoru okoli Tajvana pa je bila po njihovih besedah »učinkovito preizkušena bojna sposobnost vojske«.

Kljub zaključku vaj bodo spremembe razmer v Tajvanski ožini še naprej deležne velike pozornosti mednarodne skupnosti.

Kljub zaključku vaj bodo spremembe razmer v Tajvanski ožini še naprej deležne velike pozornosti mednarodne skupnosti: kitajska vojska namreč načrtuje redne patrulje na tem območju, nadaljevala pa naj bi tudi z vojaškim usposabljanjem in drugimi pripravami.

Kitajska je obisk Pelosijeve na Tajvanu minuli teden razumela kot izzivanje in vmešavanje v kitajske notranje zadeve, saj Peking Tajvan obravnava kot del kitajskega ozemlja. Zato je proti Pelosijevi uvedel sankcije in prekinil sodelovanje z ZDA na več področjih.

Vojaške vaje je izvedla tudi tajvanska vojska, vendar te niso bile odgovor na manevre kitajskih oboroženih sil.

Včeraj je vojaške vaje izvedla tudi tajvanska vojska, vendar so bile te po navedbah Tajpeja napovedane že prej in niso bile odgovor na manevre kitajskih oboroženih sil.

Kupi v trgovini

Vroče sledi hladne vojne
Zgodovina
15,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh