Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Teden Karitas in Klic dobrote 2020

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 20. 11. 2020 / 16:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.11.2020 / 17:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Teden Karitas in Klic dobrote 2020

Teden Karitas in Klic dobrote 2020

Letošnji Teden Karitas bo potekal od 23. do 29. novembra.

Klic dobrote 2019. FOTO: Tatjana Splichal.


Geslo letošnjega Tedna Karitas se glasi »Slišim te« in je za vsakega izmed nas konkretno povabilo k poslušanju, sočutju, dobroti in solidarnosti z ljudmi v stiski. Vabi nas, da si – še posebno v »koronačasu« – prisluhnemo, se trudimo za medsebojno razumevanje in si pomagamo.

»S tednom bomo obeležili 30-letnico organizirane oblike delovanja Karitas v Sloveniji in se zahvalili 11.000 prostovoljcem, ki v 465 župnijskih Karitas vsako leto opravijo preko pol milijona prostovoljnih ur za ljudi v stiski. Za razliko od preteklih zaradi ukrepov letos ni organiziranega vseslovenskega srečanja prostovoljcev Karitas na Ponikvi. Prav tako so odpadli številni manjši koncerti in dnevi odprtih vrat, ki vsako leto potekajo po različnih krajih Slovenije. Bo pa teden predvsem delaven v skrbi za materialno pomoč za 98.000 oseb, ki jim Karitas tudi v razmerah epidemije redno pomaga z materialno pomočjo in svetovanjem,« so pri Slovenski karitas zapisali v sporočilu za javnost.

Jubilejni 30. dobrodelni koncert Klic dobrote

Slovenska karitas tudi letos, kljub izrednim razmeram, v sodelovanju z RTV Slovenija prireja jubilejni 30. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki bo v sredo, 25. novembra 2020 ob 20.00, z neposrednim prenosom na TV Slovenija, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče.

Koncert bo letos z manjšim številom glasbenikov potekal v Studiu 1 RTV Slovenija. Vodila ga bosta Bernarda Žarn in Jure Sešek. Nastopili bodo Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko, Damjana Golavšek, Nuška Drašček in Gašper Rifelj.



Komu namenjajo zbrana sredstva?

Družine najprej potrebujejo osnovno pomoč v hrani, za plačilo položnic, kurjavo in higienske pripomočke. To jim lahko Karitas zagotovi predvsem z vašimi darovi, ki jih bodo zbirali s Klicem dobrote. Vsako leto tovrstno materialno pomoč na župnijskih Karitas prejme več kot 20.000 družin.

Tudi na naših straneh bomo v prihodnjih dneh več vsebin namenili Tednu Karitas in spremljajočim dogodkom. Več o koncertu Klic dobrote in o tem, kako lahko pomoči potrebnim pomagate tudi vi, pa si preberite na tej povezavi.


Preberite še:
- Slovenska karitas ob ponovni razglasitvi epidemije
- Slovenska karitas in preprečevanje zasvojenosti med mladimi
- Slovenska karitas in akcija Pismo za lepši dan

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh