Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Teden otroka s prikupnimi zgodbicami o Kaji [VIDEO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 08. 10. 2021 / 17:12
Oznake: Knjiga, Mladi
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.10.2021 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Teden otroka s prikupnimi zgodbicami o Kaji [VIDEO]
Zgodbe o Kaji radi prebirata tudi Emilija in njena babica, Družinina fotografinja Tatjana Splichal. FOTO: FB Knjige Druzina.si

Teden otroka s prikupnimi zgodbicami o Kaji [VIDEO]

Letošnji Teden otroka, ki poteka od ponedeljka, 4. oktobra, do nedelje, 10. oktobra 2021, želi z osrednjo temo »Razigran uživaj dan!« kot protiutež posledicam epidemije poudariti pomen igrivosti, sproščenosti in druženja.

In k razigranemu uživanju dneva lahko veliko doprinese tudi dobra knjiga. Otrokom zelo ljube so tudi prikupne zgodbice o deklici Kaji, ki navdušujejo mlade bralce od 3. do 10. leta starosti. Kaja jih pospremi v vrtec, k zobozdravniku, jih uči uporabljati kahlico, pisati, računati, spoznavati čas in jim pomagati pri obvladovanju jeze.

Pripomoček staršem in spodbuda otrokom

Knjige nemške avtorice Liane Schneider, ki so koristen pripomoček staršem in spodbuda otrokom v letih odraščanja, so razdeljene v tri sklope: Kaja v družbi najmlajših (za otroke od 3. leta starosti dalje), Kaja gre v šolo (za otroke od 6. leta dalje) in Kaja odrašča (prav tako za otroke od 6. leta dalje).

Med njimi boste našli tudi knjige:

Kaja je jezna – So dnevi, ko gre vse narobe. Kaja doživi tudi tak dan: v vrtcu se kozarec vode razlije po njeni sliki in hlačah, kotiček raziskovalca je že zaseden, najvišji stolp na svetu, ki ga je zgradila z Julijo, pa se prevrne! Tudi doma se občutki jeze nadaljujejo in Kaja si reče: »Dovolj je!« V njej vre. Naenkrat je polna jeze kot napihnjen balon. Slikanica pripoveduje, kako ji uspe vzpostaviti ravnovesje, kaj in kdo ji pri tem pomaga, da se dan dobro konča.


Kaja gre k zdravniku – Pa sploh ni bolna! Z mamo gre na sistematski pregled. Mama in oče Kaji razložita, kaj se bo tam zgodilo in skupaj se pripravijo na obisk pri zdravniku. Kajo na sistematskem pregledu izmerijo in stehtajo, nato se Kaja malo igra in odgovarja na številna vprašanja. Na koncu opravi zabaven preizkus sluha in dokaže, da ima sokolji vid. Obisk pri pediatru mine tako bliskovito!


Kaja gre v vrtec – Tega se že dolgo veseli. Seveda je najprej vse novo, a Kaja hitro spozna druge otroke. Skupaj se igrajo, gradijo votlino, vzgojiteljica pa jim prebere zgodbo. In sploh ni hudo, ko mama odide. Navsezadnje je zdaj Kaja že dovolj velika, da je lahko sama v vrtcu.


Kaja pri zobozdravnici – Kaja odkrije droben madež na zobu in mora k zobozdravnici. Najprej je malo razburjena, vendar jo očka pomiri, mama pa pospremi v ordinacijo. Poleg tega je zobozdravnica zares prijazna. Kaji celo razloži, kako pravilno čistimo zobe. Tako postane obisk pri zobozdravnici zanimiv dogodek!


Kaja obišče babico in dedka – Kako razburljivo! Pri njiju je vse malo drugače kakor doma. Diši drugače, hrana tekne drugače in tudi postelja v očkovi nekdanji sobi se čuti drugače. Kajo obide domotožje. Toda tu sta vendar babica in dedek, zato bo konec tedna, ko bo prenočila drugje, sijajen.


Tudi Družina praznuje Teden otroka

In ne pozabite: ker tudi Založba Družina praznuje Teden otroka, vam ob uporabi promocijske kode podarjamo popust na vse knjige iz zbirke Kaja (in tudi na knjigi 5 jezikov ljubezni otrok in 5 jezikov ljubezni najstnikov). Ob nakupu vpišite promocijsko kodo otrok15 in pridobite 15 % popusta na izbrane knjige. Akcija velja do nedelje, 10. oktobra 2021.

Kupi v trgovini

Kaja ne more zaspati
Za otroke
14,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh