Zapri
Iskanje

TikTok z dunajskim pomožnim škofom dosega milijonsko občinstvo

Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 07. 09. 2021 / 12:13
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.09.2021 / 12:19
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

TikTok z dunajskim pomožnim škofom dosega milijonsko občinstvo

TikTok z dunajskim pomožnim škofom dosega milijonsko občinstvo
Dunajski pomožni škof Stephan Turnovszky FOTO: erzdioezese-wien.at
Avstrijski influencer Ray Pomeranz se je za svoj TikTok profil pogovarjal s tamkajšnjim »mladinskim« škofom Stephanom Turnovszkym.

Dva video posnetka s 57-letnim škofom sta na družbenem omrežju TikTok dosegla milijonsko občinstvo. Pomeranz se je s Turnovszkym pogovarjal na svojem TikTok kanalu @ray.tv1, dva okoli polminutna posnetka pa sta bila doslej deležna nekaj milijonov ogledov in sta dosegla široko množico uporabnikov tudi zunaj cerkvenih meja, avstrijski Kathpress navaja podatke dunajske nadškofije.

V prvem video posnetku škof Turnovszky odgovarja na vprašanje, zakaj je postal duhovnik: »Iz velikega veselja do tega, da bi se ukvarjal s pomembnimi življenjskimi vprašanji. To pa so Bog in ljudje.« Tema kratkega video posnetka je tudi, kako škof kaj zasluži: »Tako, da obstajajo ljudje, ki darujejo Cerkvi, in na ta način duhovnik prejme svoje plačilo,« pojasnjuje dunajski pomožni škof. Ta video posnetek je doživel okoli tristo tisoč ogledov.

Škof Turnovszky nosi čevlje iz pravične trgovine, ki so narejeni brez otroškega dela.

Dosti širše občinstvo pa je dosegel drugi posnetek, v katerem Ray Pomeranz Stephana Turnovszkega sprašuje o njegovih oblačilih, t.i. »Outfit-Check«, in škofa prosi, naj opiše, kaj je tistega dne oblekel. Turnovszky med drugim pove, da so njegovi čevlji izdelek pravične trgovine, narejeni brez otroškega dela. 24 sekund dolg posnetek z občutno več kot dvema milijonoma ogledov sodi med najbolj gledane posnetke na Pomeranzovem profilu.

Ulične ankete naključno izbranih mimoidočih so sicer zelo priljubljena oblika na platformi TikTok za kratke video posnetke. Stephan Turnovszky je bil za pomožnega škofa na Dunaju imenovan leta 2008, zadnjih nekaj let pa je zadolžen tudi za mladinsko pastoralo pri Avstrijski škofovski konferenci. Turnovszky je tudi sam razmeroma dejaven na družbenih omrežjih, predvsem na Instagramu.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh