Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tim Gajser: zmaga za zaključek sezone v MXGP

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 04. 09. 2022 / 19:07
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.11.2022 / 14:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tim Gajser: zmaga za zaključek sezone v MXGP
Tim Gajser in mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl. FOTO: arhiv Družine

Tim Gajser: zmaga za zaključek sezone v MXGP

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na veliki nagradi Turčije in zadnji dirki sezone svetovnega prvenstva v razredu MXGP v Afyonkarahisarju zasedel prvo mesto: za 43. zmago v karieri v obeh razredih je zadoščalo tretje mesto v prvi ter drugo v drugi vožnji.

Petkratni svetovni prvak je imel danes nekaj težav, saj je v prvi vožnji v prvem zavoju zdrsnil ter se nato s 15. mesta prebijal v ospredje, že v drugem krogu pa je prišel do desetega mesta, poroča STA.

Petkratni svetovni prvak je imel danes nekaj težav.

25-letni slovenski dirkač nato dolgo ni več tako hitro napredoval po razpredelnici, nekaj minut pred koncem pa je uspel v gneči izkoristiti boljši ritem in se po padcu Francoza Romaina Febvra prebiti do četrtega mesta. Nato je po najhitrejšem krogu na dirki ob koncu ujel in prehitel še Švicarja Valentina Guilloda, ki je pod pritiskom iz ozadja padel. Prvo vožnjo je dobil Francoz Maxime Renaux, drugi je bil Švicar Jeremy Seewer.

V drugo je Gajser bolje startal in je ostal na motorju, dolgo pa se je prebijal naprej do Španca Jorgeja Prada in nekaj časa obtičal za njim. Zatem se je podal v lov za Francozom Romainom Febvrom, vendar mu je zmanjkalo časa za napad. Tretje in drugo mesto pa sta vendarle zadoščala za dovolj točk in skupno zmago na veliki nagradi Turčije. Drugi je bil z enakim točkovnim izkupičkom, a slabšo drugo vožnjo, Švicar Jeremy Seewer, tretji pa Febvre.

Za Gajserja je bila to 38. zmaga v kraljevskem razredu in deseta v sezoni 2022, ki jo je sklenil kot svetovni prvak.

Za Gajserja je bila to 38. zmaga v kraljevskem razredu in deseta v sezoni 2022, ki jo je sklenil kot svetovni prvak. Tega je slavil že pred tedni na Finskem, na zadnjih dveh preizkušnjah pa to potrdil z zmagama.

Nalaganje
Nazaj na vrh