Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zaključni konvenciji NSi in gibanja Povežimo Slovenijo

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 21. 04. 2022 / 06:52
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.04.2022 / 08:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zaključni konvenciji NSi in gibanja Povežimo Slovenijo
Na zaključni konvenciji NSi. FOTO: Twitter NSi

Zaključni konvenciji NSi in gibanja Povežimo Slovenijo

V Novi Sloveniji so z volilno konvencijo zaključili letošnjo volilno kampanjo. Njen predsednik Matej Tonin je dejal, da jim podpora raste in da verjame, da je NSi lahko presenečenje volitev. »Naša ekipa je odlično oddelala svoje in vzgojili smo odlične kadre,« je ocenil.

Tonin je poudaril, da je Nova Slovenija je v tej kampanji dokazala, da je blizu ljudem, saj je šla med njih. »Zato lahko tudi z odgovornostjo trdim, da petkov kolesariat ni Slovenija, kot jo želi zastopati NSi.«

Boj za tretje mesto

Predsednik NSi in obrambni minister je izpostavil, da ministrska ekipa NSi s svojim delom dokazuje, da je najučinkovitejši del te vlade. »Pametni ljudje pustijo, da dobri ljudje delajo naprej. Nespametno bi bilo, da se menja ekipo. Mi želimo dokončati teh zastavljenih 2000 projektov. Odpravljamo se na druge ključne volitve po letu 1991. Odloča se, ali bomo šli naprej z razvojem ali pa bomo poskušali z socialističnimi koncepti, ki so se izkazali, da ne delujejo,« je poudaril Tonin in dodal, da bo boj za tretje mesto odločil, kakšne barve bo prihodnja koalicija.

O odstopu ministra Podgorška

Dotaknil se je tudi dogajanja glede ministra Podgorška, ki je včeraj odstopil z mesta kmetijskega ministra. »Kot vsaka resna stranka, NSi naredi tisto, kar govori. Z ministrom sva se pogovorila in ugotovila, da mora prevzeti odgovornost za storjeno napako in odstopiti. Vemo pa, da se bodo napadi kljub temu nadaljevali.«

Vsa območja enako pomembna

»Za NSi so vsa območja enako pomembna, zato podpiramo razvoj po vsej državi. Najbolje investiran denar je denar investiran v občine, ki so dobile tudi višje povprečnine in gradijo izjemne projekte,« je nadaljeval in dodal, da je Slovenija končno samozavestno stopila na mednarodni parket. »Želim si, da bi NSi pokazala pot, da si Slovenci iz glave izbijemo občutek majhnosti.«

Višje plače, nižji davki

Tonin je izrazil prepričanje, da je v ključnih trenutkih najbolj varno staviti na stranko, za katero veš, kakšne vrednote zagovarja in ko veš, kaj lahko od nje pričakuješ. »Temeljimo na vrednotah, ki so med nami že tisoče let. Na eni strani je močna gospodarsko in enakomerno razvita Slovenija. Višje plače, nižji davki in nizka brezposelnost. Na drugi strani pa revanšizem, višji davki in nižje plače. Dober rezultat NSi je ključen za svetlo prihodnost Slovenije,« je zaključil prvi mož NSi.


Zaključno srečanje gibanja Povežimo Slovenijo je potekalo v Jevnici pri Litiji. FOTO: Twitter

Slovenija lahko diha z levim in desnim pljučnim krilom 

V gibanju Povežimo Slovenijo so pred nedeljskimi parlamentarnimi volitvami na zaključnem srečanju poudarili, da dokazujejo, da se da delati drugače, »da Slovenija lahko diha z levim in desnim pljučnim krilom, da moramo misliti na vse regije, da mora postati življenje na podeželju spet privilegij ter, da nihče ne sme ostati sam.« Osrednje srečanje je potekalo v Jevnici pri Litiji, na katerem so izpostavili pomen povezovanja in razvoja podeželja ter pozvali k udeležbi na volitvah.

V gibanju združenih pet strank

Kot je znano, gibanje povezuje pet strank, in sicer SLS, Konkretno, Zeleni Slovenije, NLS in Novi socialdemokrati, ki so februarja letos podpisale sporazum o skupnem nastopu na volitvah pod imenom Povežimo Slovenijo, spominja STA.

»Za vse je prosto mesto«

Povezovalec srečanje je bil predsednik SLS Marjan Podobnik, ki je med drugim dejal, da teh pet strank predstavlja tri bloke: ljudsko-socialnega, liberalno-gospodarskega in zelenega. »Za vse je prosto mesto, ker je tako pomembno, da bomo v času, ko se nam lahko približujejo še težje stvari, znali sodelovati in iskati najboljše rešitve različni ljudje.«

Srečanje so združili z dobrodelnim nogometnim turnirjem za pomoč družinam v stiski v Jevnici. FOTO: Twitter

Vabilo na srečanje tudi drugim strankam

V gibanju Povežimo Slovenija so na srečanje povabili tudi druge stranke, da na njem predstavijo svoje kandidate. Vabilu so se odzvali v Naši deželi, ki je sodelovala tudi v dobrodelnem nogometnem turnirju, Gibanju Svoboda in SDS.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh