Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odstopil kmetijski minister Jože Podgoršek [VIDEO]

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 20. 04. 2022 / 10:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.04.2022 / 10:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Odstopil kmetijski minister Jože Podgoršek [VIDEO]
Jože Podgoršek. FOTO: Facebook/Jože Podgoršek

Odstopil kmetijski minister Jože Podgoršek [VIDEO]

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek je odstopil s položaja po aferi s plačilom nastanitve v Bohinju.

V izjavi za javnost je pojasnil, da odstopa izključno zaradi prepozno plačanega računa in s tem sprejema odgovornost za to dejanje: »To je dejstvo in ga obžalujem,« tako Podgoršek v izjavi za medije na družbenem omrežju Facebook.

 

Minister se je za odstop odločil, potem ko je imel v zadnjih dneh težave s pojasnjevanjem, kdo je plačal njegovo nastanitev v Bohinju v letošnjem januarju. Predsednik NSi Matej Tonin je ob tem ocenil, da Podgorškov odstop kaže na politično kulturo.

Podgoršek je poskus izsiljevanja predal kriminalistični policiji, ki primer že preiskuje.

Po Podgorškovih besedah so njegovo »površnost izkoristili tisti, ki so se želeli s tem okoristiti«. Prepričan je, da je za nekatere postal zelo moteč, ker ni podlegel pritiskom in se je postavil za gorenjske kmete. Kot je še pojasnil, je v teh dneh pridobil različne verzije računov iz hotela, »o namenu katerih lahko le ugibam,« poskus izsiljevanja pa je predal kriminalistični policiji, ki primer že preiskuje.

Kot so poročali medij, naj bi Podgoršek po dopustovanju v hotelu Bohinj v letošnjem januarju ob odhodu ne poravnal računa v višini 800 evrov, ministrov račun pa naj bi poravnala kmetijska družba KŽK, s katero je kmetijsko ministrstvo že več kot dve leti v sodnem sporu zaradi najetih kmetijskih zemljišč v lasti države.

Kupi v trgovini

Naše kmetije
Kulturna dediščina
32,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh