Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tonin: »Putin se ne boji Nata, temveč vrednot, ki jih ta predstavlja« [VIDEO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 28. 02. 2022 / 16:22
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.02.2022 / 16:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tonin: »Putin se ne boji Nata, temveč vrednot, ki jih ta predstavlja« [VIDEO]
Matej Tonin: Dogodki v Ukrajini kažejo, da mir ni samoumeven, da se moramo zanj dan za dnem prizadevati in se truditi, da pa so potrebna tudi vlaganja v varnost. FOTO: NSi

Tonin: »Putin se ne boji Nata, temveč vrednot, ki jih ta predstavlja« [VIDEO]

Na dogodke v Ukrajini se je danes v izjavi za javnost ob stojnici na Prešernovem trgu v Ljubljani odzval tudi slovenski obrambni minister, podpredsednik vlade in predsednik NSi mag. Matej Tonin.

Da se v Ukrajini odloča o evropski prihodnosti, je prepričan minister Tonin: »Putin se ne boji Nata, temveč vrednot, ki jih ta predstavlja – demokracije, svobode, solidarnosti. Ukrajina potrebuje našo pomoč, naša moralna dolžnost pa je, da se na ta klic odzovemo in po najboljših močeh pomagamo.« Slovenija bo pomagala z materialnimi in denarnimi sredstvi in tudi vojaško pomočjo.

Pomembnost humanitarnega vidika

Tonin je poudaril tudi pomembnost humanitarnega vidika in zagotovil, da bo stranka NSi svoje člane in simpatizerje pozvala k humanitarni pomoči. Na obrambnem ministrstvu pa bodo s Civilno zaščito zagotovili prostor, kamor bodo ljudje prinašali pomoč za Ukrajince, hkrati bo Civilna zaščita poskrbela še za logistiko in prevoz pomoči v Ukrajino ali v države, ki sprejemajo ukrajinske begunce.


80 nastanitev za begunske otroke

»Ustanovljena je skupina za sprejem beguncev, v kateri so tudi predstavniki ministrstva za obrambo. Urejamo vse potrebno za sprejem morebitnih beguncev. Medtem pa je ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravilo 80 nastanitev za begunske otroke, ki bi v Slovenijo prispeli brez staršev,« je še pojasnil minister Tonin.

Drugi zadnji prispevki o Ukrajini TUKAJ.

Mir ni samoumeven

»Mir je osnovna in temeljna vrednota, od katere je vse odvisno. Dogodki v Ukrajini kažejo, da mir ni samoumeven, da se moramo zanj dan za dnem prizadevati in se truditi, da pa so potrebna tudi vlaganja v varnost. Slovenija vse to počne in bo počela tudi v prihodnje,« je predstavnikom sedme sile še zagotovil podpredsednik vlade in prvi mož NSi Matej Tonin.

Nalaganje
Nazaj na vrh