Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Proza

V uroku Julijcev

Prva svetovna vojna in veliki boj v gorah

Proza

V uroku Julijcev

Prva svetovna vojna in veliki boj v gorah

Zgodovina in zgodbe o dr. Juliusu Kugyju. Več

Pošlji povpraševanje

Izdelek ni na zalogi.


Lastnosti

Koda: 9783850138949
Avtor: Hanns Heindl
Avtor: Hanns Heindl
E-knjiga: Ni e-knjiga
Število strani: 254
Vezava: trda
ISBN: 9783850138949
Jezik: slovenski

O izdelku

Že v mladih letih je našel Beljačan Hanns Heindl v Juliusu Kugyju, raziskovalcu Julijskih Alp, svojega velikega učitelja in vzornika pri odkrivanju biserov planinskega sveta. Ljubezen do alpinizma ga je tako prevzela, da je prav tem gorskim vršacem posvetil desetletja svojega gorniškega življenja.

Z iskro svojega navdušenja za gore je hotel Hanns Heindl vneti tudi nove rodove. Napisal je odlično trilogijo Im Banne der Julier (V uroku Julijcev), da bi seznanil mlade s svojimi izvirnimi spoznanji, odkritji in zgodovinskimi dognanji. Osrednji del te trilogije je s to knjigo zdaj na voljo tudi slovenskemu bralcu – bodisi zgodovinarju, ki bo v njem našel redko objavljene dokumente in fotografije, kakor tudi planincu in prijatelju Julijskih Alp.

Knjiga govori o dogodkih na višinskem bojišču v Julijcih med prvo svetovno vojno, pri čemer postavlja avtor v ospredje delovanje Kugyja kot alpinističnega referenta. V ospredju sta predvsem spominjanje in opozorilo, da naj bi združujoča se Evropa gradila na miru in strpnosti.

Nazaj na vrh