Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Trikraljevska akcija Misijonskega središča

Za vas piše:
T. M.
Objava: 26. 12. 2021 / 08:24
Oznake: Cerkev, Mladi, Praznik, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.12.2021 / 08:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Trikraljevska akcija Misijonskega središča
Koledniki so pravi mali misijonarji. FOTO: Luka Zazvonil

Trikraljevska akcija Misijonskega središča

»Adventni in božični čas sta zelo misijonsko obarvana – vsaj kar se tiče misijonske zavzetosti naših otrok. Če je adventni čas čas umirjenega, spokornega, predvsem pa veselega pričakovanja, je božični čas čas veselja in "akcije". Vezni člen in vrhunec obeh pa seveda predstavlja božič, praznik rojstva Jezusa Kristusa.« Tako so zapisali na spletni strani Misijonskega središča Slovenije.

V letošnjem adventnem času so se otroci z zgodbicami Adventnega koledarja o pokojnem p. Mihu Drevenšku, nekdanjem misijonarju v Zambiji, pripravljali na božične praznike. 

Koledniki so pravi mali misijonarji. Prinašajo upanje, predvsem pa veselje, ki ga današnji človek tako zelo potrebuje. Pojejo božične pesmi, voščijo ljudem praznike in prinašajo koledniški blagoslov. Obenem pa tudi zbirajo darove, ki so namenjeni slovenskim misijonarjem in njihovim človekoljubnim projektom po svetu.

Adventni čas pa ima svoje »logično« nadaljevanje v božičnem času, času veselja, katerega je tako živo poosebljal p. Drevenšek. Če bodo epidemiološke razmere dopuščale, so otroci tudi letos povabljeni, da stopijo v »akcijo« in se v okviru Trikraljevske akcije s koledniki »podajo na pot«.  

»Naše veselje za srečo drugih«

Otroci se bodo na pot podali takoj po božiču, na praznik sv. Štefana, 26. decembra, s koledovanjem pa bodo zaključili na praznik Svetih treh kraljev, 6. januarja. Dosedanje Trikraljevske akcije so z darovanjem in ljubeznijo otrok iz vse Slovenije prinesle rešitev mnogim ljudem v misijonskih deželah. Geslo te akcije se namreč glasi: »Naše veselje za srečo drugih!«

Mogoče koledniki k vam ne pridejo, ali pa vas ravno v času njihovega obiska ne bo doma. V tem primeru lahko uporabite spodnje podatke za nakazilo:

Prejemnik: Misijonsko središče Slovenije, Kristanova 1, 1000 Ljubljana. TRR: SI56 0201 4005 1368 933. Bic banke: LJBASI2X. Koda namena: CHAR. Namen nakazila: Trikraljevska akcija 2021/22. Referenca: SI00 249300.

Iz Misijonskega središča Slovenije se vam v imenu vseh misijonark in misijonarjev iz srca zahvaljujejo! 



Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh