Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Trio »Fink – Fink – Hatlak« bo s koncerti vračal upanje obupanim v Etiopiji

Za vas piše:
J. P.
Objava: 09. 07. 2024 / 13:51
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.07.2024 / 13:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Trio »Fink – Fink – Hatlak« bo s koncerti vračal upanje obupanim v Etiopiji
Trije vrhunski glasbeniki in snemalec so srečno prispeli v Adis Abebo. FOTO: FB Jože Andolšek

Trio »Fink – Fink – Hatlak« bo s koncerti vračal upanje obupanim v Etiopiji

Jože Andolšek, salezijanec, ki deluje na avstrijskem Koroškem, in »misijonar na daljavo«, neločljivo povezan s trpečo Etiopijo, je prek družbenega omrežja razkril še en projekt pomoči in podpore tej preizkušani afriški državi.

Lačni, razseljeni in travmatizirani ljudje, ki jim je nedavna vojna vzela vse, od dostojanstva in osnovnih dobrin do domov, šol in bolnišnic, zlorabljena dekleta in žene, umirajoči otroci – to je krut in neizprosen obraz Etiopije, ki ne pušča ravnodušnega Jožeta Andolška, ki s številnimi dobrodelnimi akcijami zbira sredstva za državo, v kateri delujejo njegovi salezijanski bratje in sestre, hkrati pa skrbi, da tja odhajajo zdravstveni in drugi strokovni delavci ter prostovoljci.


Bernarda Fink Inzko, Marcos Fink in Marko Hatlak

Danes pa je na družbenem omrežju objavil, da so zjutraj, malo pred pol šesto, v glavno mesto Etiopije Adis Abebo srečno prispeli mednarodno uveljavljeni in prepoznavni glasbeniki: svetovno znana mezzosopranistka in basbaritonist, sestra in brat Bernarda Fink Inzko in Marcos Fink, ki sta se rodila in del življenja preživela v Argentini, in vrhunski harmonikar Marko Hatlak, ki se ga Argentina dotika prek glasbe – tanga ter zlasti tamkajšnjega slovitega skladatelja Astorja Piazzolle.

Štirje koncerti v salezijanskem misijonu

Z njimi je, kot je še obelodanil Jože Andolšek, v Etiopijo odletel še snemalec avstrijske nacionalne televizije ORF Branko Orasche. Na severu države, kjer je dve leti divjala vojna, bodo v salezijanskem misijonu pripravili štiri izjemne koncerte in mnogim podarili novo upanje. »Hvala vam za vsa znamenja sočutja, predvsem pa, da imajo po vaši dobroti mnogi otroci dnevni obrok,« je ob tem še hvaležno pripisal salezijanec Andolšek.

Nalaganje
Nazaj na vrh