Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z Markom Hatlakom bosta zapela Marcos in Bernarda Fink

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 26. 07. 2022 / 14:13
Oznake: Dogodek, Kultura
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.07.2022 / 08:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Z Markom Hatlakom bosta zapela Marcos in Bernarda Fink
Marko Hatlak. FOTO: Spletna stran Stayhappening.com

Z Markom Hatlakom bosta zapela Marcos in Bernarda Fink

Slovenski harmonikar Marko Hatlak, poznan tudi kot član skupine Terrafolk, bo danes, 27. julija, v Križankah z izjemno zasedbo FUNtango ter solistoma Bernardo Fink Inzko in Marcosom Finkom zaokrožil stoto obletnico rojstva enega najslavnejših glasbenikov 20. stoletja, argentinskega skladatelja Astorja Piazzolle.

Ástor Pantaleón Piazzolla (1921-1992, Buenos Aires) je bil argentinski skladatelj tanga. Njegova dela so znan po tem, da je v tango vključeval elemente jazza in klasične glasbe, smer je poimenoval Nuevo tango (novi tango). Virtuoz je na koncertih po vsem svetu redno izvajal lastne skladbe z različnimi zasedbami. Glasbeni kritiki so ga po njegovi smrti opisali kot »najpomembnejšega skladatelja tango glasbe na svetu«.

Marko Hatlak je leta 2000 kot prvi slovenski harmonikar izvajal tange Astorja Piazzolle. Njegova dela se običajno izvajajo orkestralno, a Hatlak je razvil svoj slog in lastne kompozicije; izvaja jih s harmoniko in manjšo zasedbo, sestavljeno iz vrhunskih glasbenikov. Z jazzovskih odrov v njej ustvarjata jazz pianist Marko Črnčec, kontrabasist Luka Gaiser in violinist Benjamin Ziervogel. Zasedba bo, kot pišejo v vabilu na spletni strani Festival Ljubljana, zaigrala tudi avtorske skladbe, ki jih je navdihnilo skladateljevo delo.

Brat in sestra, Marcos Fink in Bernarda Fink Inzko. FOTO: Tatjana Splichal

Pri izvedbi vokalnih se bosta glasbenikom pridružila znana solopevca, svetovno znana mezzosopranistka, dobitnica dveh grammyjev Bernarda Fink Inzko, in basbaritonist Marcos Fink, izvedbo pa bosta popestrila tudi državna prvaka v latinskoameriških plesih Nika Bagon in Miha Vodičar.


Kupi v trgovini

Kultura šteje
Filozofija in esejistika
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh