Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Trpljenje je znamenje, da te Bog ljubi«

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 01. 03. 2021 / 13:56
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.03.2021 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Trpljenje je znamenje, da te Bog ljubi«

»Trpljenje je znamenje, da te Bog ljubi«

Sveti pater Pij in njegove misli o trpljenju.

Pater Pij. FOTO: Arhiv Družine.


Sveti pater Pij, ta priljubljeni italijanski svetnik, je dobro vedel, kaj je trpljenje. V svojem življenju je prejel stigme – Kristusove rane, na svojih ramah pa je večkrat občutil težo Jezusovega križa.

Tudi nas spodbuja, da vsak dan vzamemo svoj križ in zvesto hodimo za našim Gospodom.

V nadaljevanju si preberite nekaj misli patra Pija, ki so nam lahko spodbuda in opomin še prav posebno v postnem času.

Mi nočemo verjeti, da je trpljenje potrebno za našo dušo, da mora biti križ naš vsakdanji kruh. Kakor telo potrebuje hrano, tako duša dan za dnem potrebuje križ, da bi se očistila in da bi se ločila od stvari. Mi nočemo razumeti, da nas Bog brez križa noče in ne more odrešiti ne posvetiti. Čim bolj kako dušo priteguje k sebi, tem bolj jo očiščuje s pomočjo križa.

Jezus v življenju od tebe ne zahteva, da nosiš z njim težki križ, ampak da nosiš majhen košček njegovega križa – košček, ki se izraža v človeških bolečinah.

Gospod ti včasih daje občutiti težo križa. Ta teža se ti zdi neznosna, toda ti ga nosiš, ker ti Gospod v svoji ljubezni in v svojem usmiljenju izteguje roko in ti daje moč.

Kdor začenja ljubiti, mora biti pripravljen trpeti.

Bodite močni in nenehno združeni z Bogom, tako da mu darujete vsa svoja čustva, ves svoj napor, same sebe v celoti, in takrat, ko bo Ženinu všeč, da vas obišče s preizkušnjo sušnih obdobij in temin duha, potrpežljivo čakajte na vrnitev lepega sonca.


Pater Pij in križani Jezus. Mozaik p. Marka Ivana Rupnika. FOTO: Arhiv Družine.

Da, ljubim križ, samo križ. Ljubim ga, ker ga vedno vidim na Jezusovih ramah.

Trpljenje je usoda izvoljenih duš. Bog, izvir vsake milosti in vsakega daru, ki vodi k odrešenju, je postavil trpljenje, ki ga človek prenaša na krščanski način, kot pogoj, da nam bo dal slavo.

Kako blagodejno mi je slišati, da je Gospod vedno velikodušno nežen do tvoje duše. Vem, da trpiš, toda mar ni trpljenje zanesljivo znamenje, da te Bog ljubi? Vem, da trpiš, toda mar ni to trpljenje značilno za vsako dušo, ki je za svoj delež in dediščino izbrala Boga, ki je križani Bog? Vem, da tvojega duha nenehno obdajajo temne preizkušnje, toda naj ti zadošča vedeti, da je Jezus s teboj in v tebi.

Bodite trdno prepričani: kolikor bolj je duša ljuba Bogu, toliko bolj bo morala biti preizkušana. Zato vedno pogumno naprej.

Vse preizkušnje, katerim vas prepusti Gospod in katerim vas bo vedno znova prepuščal, so znamenje Božjega veselja in dragulji za dušo. Zima bo minila in prišla bo brezkončna pomlad, toliko bogatejša v lepotah, kolikor hujše so bile nevihte.


Preberite še:
- »Samo pater Pij še lahko pomaga«
- Besede upanja patra Pija [KNJIGA]

Nalaganje
Nazaj na vrh