Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Deželak Junak in Martin Golob skupaj zavrtela pedala

Za vas piše:
Lojze Grčman
Objava: 06. 06. 2023 / 12:33
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.06.2023 / 14:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Deželak Junak in Martin Golob skupaj zavrtela pedala
Martin Golob, Miha Deželak, David Ahačič in Lojze Grčman. FOTO: Siniša Kanižaj

Deželak Junak in Martin Golob skupaj zavrtela pedala

Miha Deželak, voditelj na Radiu 1, ki ste ga pred časom spoznali že tudi na Aleteii, je že deveto leto protagonist odmevne dobrodelne akcije. S prilagojenim kolesom potuje po Sloveniji in zbira denar za otroke, ki si ne morejo privoščiti počitnic.

V akciji je že večkrat sodeloval tudi Martin Golob, tokrat pa se je plemenitemu namenu pridružila tudi založba Družina, ki je donirala 4.000 evrov, del izkupička od prodaje knjige Na spletni prižnici. To je sicer že deveto dobrodelno nakazilo s takšnim zneskom v pol leta, kolikor je minilo od izdaje. Od vsakega izvoda gresta namreč za pomoči potrebne dva evra.

Vodja knjižnega uredništva založbe Družina David Ahačič izroča donacijo. FOTO: Siniša Kanižaj

Tokrat se je karavana Radia 1 prvič ustavila v Martinovi župniji, kjer so premočenemu in utrujenemu, a široko nasmejanemu in ganjenemu Mihu – grosupeljska cerkev je, zanimivo, posvečena prav njegovemu zavetniku - zapeli pevci cerkvenega pevskega zbora ter ga pozdravili številni spremljevalci akcije. Ob tej priložnosti je tudi grosupeljska občina prispevala v dober namen, darovala je 1.200 evrov.

Pred grosupeljsko cerkvijo. FOTO: Siniša Kanižaj

Po nekaj nagovorih in pozdravih je dobrodelno-kolesarska druščina odrinila naprej. Deželaku pa se del naslednjih kilometrov, kot je že v navadi, pomagal premagovati kar Martin, ki mu je delal družbo od Grosuplja do Šmarja – Sapa.

Martin Golob je pomagal pri vrtenju pedal. FOTO: Siniša Kanižaj

Deželak: "Ves denar gre v prave roke, otroške roke"

"Ko sem videl zneske, sem si rekel: ali je to mogoče? Srčna in velika hvala za te zneske, res lep sprejem in petje cerkvenega pevskega zbora. Velika zahvala gre tudi župniku Martinu, s katerim smo postali pravi prijatelji. Pri nas je vedno dobrodošel. Vidim pa, da smo tudi mi dobrodošli pri njem skoraj v dnevni sobi, doma. Vaša donacija je velik navdih in motivacija za pot naprej," je navdušeno povedal Deželak: "Grosuplje je krasen kraj. Navdušen sem nad Dolenjsko. Včeraj je bilo zaradi dežja peklensko, ampak rekel sem si, da se moram boriti, moram zdržati za otroke. Ves denar gre v prave roke, v otroške roke. Te otroške roke bodo plavale na morju. Obljubljam. In to z vašo pomočjo. Najlepša hvala!"

Članek lahko preberete tudi na spletni strani Aleteie.


Nalaganje
Nazaj na vrh