Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

TV namig: kronanje kralja, kraljičin zaupnik in filmske klasike (6.-12. maj)

Za vas piše:
Kristina Knez
Objava: 06. 05. 2023 / 00:30
Oznake: Film, Razvedrilo
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.05.2023 / 12:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
TV namig: kronanje kralja, kraljičin zaupnik in filmske klasike (6.-12. maj)
Prizor iz filma Kraljičin zaupnik. FOTO: Zajem zaslona

TV namig: kronanje kralja, kraljičin zaupnik in filmske klasike (6.-12. maj)

Nabor filmov, ki bodo v prihodnjem tednu na sporedu slovenskih programov in jih ne gre zamuditi. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

Kronanje kralja Karla III.

prenos iz Londona

TV Slovenija 1 v soboto, 6. maja, ob 11.30

V Londonu bo v Westminstrski opatiji kronanje kralja Karla III., ki je septembra 2022 na britanskem prestolu nasledil svojo mater, kraljico Elizabeto II. Zgodovinsko dogajanje bo TV Slovenija neposredno prenašala. V studiu bosta prenos komentirala zgodovinar ddr. Igor Grdina in teolog dr. Bogdan Dolenc, v središču Londona pa bo dogajanje spremljala dopisnica Nina Kojima. Oddajo bosta vodila Manica J. Ambrožič in Aleš Malerič.

Britanski kralj Karel III. FOTO: Zajem zaslona

Tistega čarobnega dne (One Fine Day)

komedija, drama, romantika, ZDA, 1996

Planet Eva v soboto, 6. maja, ob 16.20

Režija: Michael Hoffman. Igrajo: Michelle Pfeiffer, George Clooney, Mae Whitman

Moški in ženska si en dan, ko imata oba prenapolnjen urnik, izmenično pazita otroka in se pri tem zaljubita. Ona je ambiciozna arhitekta in supermama, ki rešuje zahteve samohranilstva v New Yorku. On je oster novinar pri časopisu in očka vsak drugi konec tedna. Ona je zaradi slabih izkušenj v preteklosti obupala nad moškimi, razen nad očarljivim petletnikom, ki jo kliče mami, on o ženskah meni, da so v redu, dokler so mu prihranjena njihova čustva. Ko usodno trčita drug ob drugega za en dan, je vse, kar imata skupnega, enak mobilni telefon. Zadnja stvar, ki jo potrebujeta, je, da se njuni življenji, službi in otroka prepletejo. Zadnji občutek, ki ga pričakujeta, je medsebojna privlačnost. A še preden se zavesta, se zaljubita.


Kraljičin zaupnik (Victoria and Abdul)

angleški film, 2017

POP TV v soboto, 6. maja, ob 21.30

Režija: Stephen Frears. Igrajo: Judi Dench, Ali Fazal, Eddie Izzard, Paul Higgins, Adeel Akhtar

V drami Kraljičin zaupnik, ki je bila nominirana za dva oskarja, spremljamo zadnje obdobje vladavine kraljice Viktorije in njeno nepričakovano prijateljstvo s postavnim mladim indijskim uradnikom, ki postane njen najožji zaupnik in učitelj. Gre za film poln topline, modrosti in humorja, ki preko pristnega prijateljstva med kraljico in njenim služabnikom raziskuje vprašanja rase, moči in religije.

Recenzijo filma nadete tukaj.


Forrest Gump

ameriški film, 1994

Kino v nedeljo, 7. maja, ob 20.00

Režija: Robert Zemeckis. Igrajo: Tom Hanks, Sally Field, Robin Wright, Gary Sinise, Haley Joel Osment

Forrest Gump je preprost možakar, ki se mu v življenju dogajajo osupljive stvari. Kljub temu, da ima nekoliko nižjo inteligenco, ostaja večni optimist. Na neverjetni življenjski poti, ki se razteza čez trideset in več let, Forrest postane športna zvezda ter s tekmovanjem v namiznem tenisu pomaga pri boljšanju odnosov med komunistično Kitajsko in ZDA. Bori se v Vietnamu, kjer reši življenje številnim vojakom. Spozna predsednika Kennedyja in Nixona. Preteče Ameriko, nenazadnje pa najde tudi ljubezen svojega življenja.


Ko fantje zaplavajo (Swimming with Men)

angleški film, 2018

Kino v torek, 9. maja, ob 18.05

Režija: Oliver Parker. Igrajo: Rob Brydon, Rupert Graves, Thomas Turgoose, Adeel Akhtar, Jim Carter

Prisrčna komedija o računovodji Ericu, ki se je znašel v krizi srednjih let. Njegovo življenje dobi nov smisel, ko se pridruži ekipi amaterskih sinhronih plavalcev. V nenavadni druščini dobi oporo, skupaj pa začnejo trenirati za svetovno prvenstvo v Milanu. Bo Ericu uspelo izplavati iz svojih težav?


Olga

koprodukcijski film, 2021

TV SLO 1 v sredo, 10. maja, ob 20.05

Režija: Elie Grappe. Igrajo: Anastazija Budjaškina, Sabrina Rubcova, Caterina Barloggio, Théa Brogli, Jérôme Martin, Tanja Mihina, Alicia Onomor, Lou Steffen, Aleksandr Mavric, Philippe Schuler

Športna drama. Ukrajina, Kijev. Piše se leto 2013. Olga je mlada, komaj petnajstletna telovadka, izjemno talentirana, zato jo mati novinarka pošlje k očetu v Švico, da bi prizanesli z morebitnimi družbenimi pretresi, ki se obetajo v domovini. V novem okolju lepo poskrbijo zanjo in lahko se priključi švicarski ekipi telovadk v njihovem narodnem športnem centru. Olgo daje domotožje, zato je pogosto na videozvezi z mamo iz Kijeva. Toda nekega dne v Kijevu izbruhnejo siloviti nemiri in vsenarodni protest, ki vase posrka tudi Olgino mamo. Olga je zelo zaskrbljena in želi nazaj v Ukrajino, kar pa je trenutno nemogoče. Prisiljena je potlačiti svoje želje, se prilagoditi novemu okolju in se pripraviti za evropsko prvenstvo v gimnastiki. Toda ukrajinski nemiri postajajo vse silovitejši in hočeš nočeš vstopijo v Olgino življenje ter ga pretresejo do obisti.


Nalaganje
Nazaj na vrh