Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

TV in radijske oddaje, ki jih ne gre zamuditi (2. - 8. september)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 01. 09. 2023 / 10:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 31.08.2023 / 08:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
TV in radijske oddaje, ki jih ne gre zamuditi (2. - 8. september)
Sodelavci Radia Ognjišče bodo zopet vrteli pedala na romanju Od Marije k Mariji. FOTO: ROk Mihevc/Radio Ognjišče

TV in radijske oddaje, ki jih ne gre zamuditi (2. - 8. september)

Izbor TV in radijskih oddaj, ki si jih boste lahko ogledali oz. jim prisluhnili od sobote, 2. do petka, 8. septembra. Celoten spored prelistajte v novi številki priloge Naša družina.

Skavtski tabor »koRajža«

Sledi večnosti

Radio Slovenija 1 v soboto, 2. septembra, ob 1900

Katoliške skavtinje in skavti so avgusta pripravili velik, tridnevni tabor v Želodniku pri Domžalah. Del aktivnosti okoli 700 udeleženk in udeležencev je bila tudi pomoč pri odpravi posledic poplav po vsej Sloveniji. O taboru in delu skavtinj in skavtov bosta spregovorili najbolj odgovorni za izvedbo in organizacijo Katja Černelič in Martina Rupčič. Oddajo pripravlja Tomaž Gerden.

Maša za sv. Avguština

Musica sacra

Radio Slovenija Ars v nedeljo, 3. septembra, ob 9.25

28. avgusta goduje sv. Avguštin, ki se je ukvarjal tudi z glasbo in glasbeno teorijo. Morda zato ni naključje, da v cerkvi sv. Avguština na Dunaju vsako nedeljo pri liturgiji izvajajo izbrano cerkveno glasbo različnih slogovnih obdobij in z odličnimi izvajalci. Tudi v mistiko odeta kompozicija Maša za sv. Avguština dunajskega skladatelja Herwiga Reiterja je bila ustvarjena za to svetišče ter temu svetniku na čast, kot pravi avtor, pa govori predvsem »o dobrem, tudi v sodobnem svetu, karkoli že to je«.

Zoran Kodela – ali nam mediji res pomagajo živeti?

Sedmi dan

Radio Slovenija Ars v nedeljo, 3. septembra, ob 18.05

Zoran Kodela je katoliški duhovnik in urednik edine krščanske televizije pri nas, TV Exodus s sedežem v Mariboru, ki letos slavi 15-letnico delovanja. O vlogi katoliških in medijev na sploh se je pogovarjal s Tonetom Petelinškom.

S kolesom k poslušalcem in prijateljem na obisk

Od Marije k Mariji

Radio Ognjišče od srede, 6., do petka, 8. septembra

Sodelavci Radia Ognjišče se letos že trinajstič s kolesom podajamo na šmarno romanje. Letos bomo začeli ob hrvaški meji pri Mariji v Veliki Dolini. Pot nas bo vodila po prelepi Dolenjski, naslednji dan pa po Beli Krajini. Romanje bomo končali na mali šmaren, 8. septembra, ob 11.00 pri Treh farah pri Metliki, kjer sta kar dve Marijini cerkvi skupaj. Tja vabimo tudi vas, kjer bo priložnost za srečanje prijateljev in poslušalcev Sveto mašo bo daroval škof Glavan. To ni le poživljanje tradicije šmarnih romanj in spoznavanje Mariji posvečenih cerkva, temveč je tudi srečevanje in veselo druženje z radijskimi prijatelji, poslušalci. Radijska ekipa vsak kraj spozna s kolesa, kar je včasih kar naporno, so pa zato srečanja s poslušalci vedno tako prisrčna. Poslušalci namreč lahko spoznajo znane radijske glasove v živo, z njimi poklepetajo in kaj novega predlagajo, na drugi strani pa radijski sodelavci spoznavamo svoje poslušalce in radijske prijatelje, ki jih imamo pred očmi, ko smo v studiih in pisarnah. V treh dneh bo tudi radijski program nekoliko drugačen in prilagojen romanju. Začutili boste romarsko-kolesarski utrip.

Srečanje z Martinom Krpanom in Policijskim orkestrom

Sobota iskrica

Radio Ognjišče v soboto, 2. septembra, ob 9.00

Naša otroška oddaja bo gostila glavna protagonista dobrodelnega koncerta, ki bo v popoldnevu istega dne potekal v Poletnem gledališču Studenec pri Domžalah. Koncert bo namenjen otrokom s poplavljenih področji. V sodelovanju s Karitas vas vabimo k poslušanju oddaje in na koncert, ki bo lep uvod v novo šolsko in veroučno leto.

Kaj pomeni naravno načrtovanje družine?

Družinska kateheza

Radio Ognjišče v torek, 5. septembra, ob 20.00

Pogovarjali se bomo z zakoncema Simono in Matijem Medveščkom, ki sta svetovalca za metodo Sensiplan. Med ljudmi vlada prepričanje, da so se metode nezanesljive. Pa je res tako? Kaj pravijo izkušnje in podatki? V oddaji boste izvedeli, kako živeti na naraven način in tako bolje graditi tudi zakonsk

Zaupati kaj in komu

Obzorja duha

TV SLO 1 v nedeljo, 3. septembra, ob 11.40

V poletnih dneh s hrepenenjem razmišljamo, kako bi se udeležili vsega, česar nam čez leto obveznosti ne omogočajo, kako in kje bi prenovili in okrepili telo, dušo in duha ter si vzeli čas za druženje in odnose. Marsikomu je letošnje poletje prineslo zelo trpko življenjsko preizkušnjo.

Kako naj vstopimo v jesen z zaupanjem? Kje je za nas upanje? Na čem naj gradimo vsakdanjik, prepoln obveznosti, kako naj živimo s hudim trpljenjem?

Zazrli se bomo v dogodke in dejavnosti, ki nam poglabljajo zaupanje, bistrijo uvid in nas napolnijo z notranjimi močmi. Romanje k duhovnemu izviru v Medžugorje, v Radence ali po kolesarski Jakobovi poti? Brez solidarnosti tudi po zatišju ne gre. Zaupati moramo tudi najvišjim silam.

Pridružitev cerkve na Gorci papeški baziliki Marije Velike

Neposredni prenos

Exodus TV v petek, 8. septembra, ob 10.00

Papež Frančišek se je s posebno pozornostjo obrnil na svetišče Device Marije na Gorci v Malečniku in mu podelil privilegij, da bodo verniki ob obisku omenjenega svetišča lahko prejeli dar popolnega odpustka. »Rimski kardinal Stanislaw Rylko, nadžupnik bazilike Marije Vélike, jeMarijino romarsko cerkev na Gorci z duhovno sorodstveno vezjo pridružil papeški baziliki Marije Vélike v Rimu, največji Marijini cerkvi na svetu,« je povedal malečniški župnijski upravitelj dr. Sebastijan Valentan. Marijina cerkev na Gorci letos obhaja 530. obletnico.

Nalaganje
Nazaj na vrh