Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

TV in radijske oddaje, ki jih ne gre zamuditi (9. - 15. september)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 08. 09. 2023 / 13:58
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.09.2023 / 14:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
TV in radijske oddaje, ki jih ne gre zamuditi (9. - 15. september)
FOTO: Pexels

TV in radijske oddaje, ki jih ne gre zamuditi (9. - 15. september)

Izbor TV in radijskih oddaj, ki si jih boste lahko ogledali oz. jim prisluhnili od sobote, 9. do petka, 15. septembra. Celoten spored prelistajte v novi številki priloge Naša družina.

Znanost in Bog

Duhovni utrip

TV SLO 1 v soboto, 9. 9., ob 12.10

Znanstvenik dr. Tomislav Terzin, profesor genetike, molekularne biologije in biologije razvoja na Univerzi Alberta v Kanadi odkriva nekatera zanimiva dejstva o nastanku sveta, narave in človeka kot nam ga predstavlja Božja beseda v Svetem pismu.

Popevka 2023

Glasbeni festival

TV SLO 1 v soboto, 9. 9., ob 20.00

Popevka je edini slovenski festival, na katerem se izvajalci predstavijo ob spremljavi simfoničnega orkestra. Tudi letos bodo gledalci s telefonskim glasovanjem izbrali Popevko leta 2023, žirija pa bo podelila pet strokovnih nagrad. Gostiteljici večera bosta pevki Raiven in Helena Blagne.

Zakaj pri mašah molimo za oblastnike?

Radijska kateheza

Radio Ognjišče v soboto, 9. 9., ob 21.00

Z br. Janom Dominkom Bogatajem OFM bomo poslušali zanimive odlomke iz zgodovine krščanstva, točneje s konca drugega stoletja, avtorja Tertulijana, ki se dotikajo večkrat zahtevnega odnosa med Cerkvijo kot versko skupnostjo in državo oz. oblastniki. Kateheza sodi v sklop oddaj Naši očetje v veri.

Oglejte si tudi novo epizodo Kaja in Katja raziskujeta: Cerkev na Gori milosti

Glasba za mali šmaren

Musica sacra

Radio Ars v nedeljo, 10. 9., ob 9.25 

Praznik Marijinega rojstva ali po ljudsko mali šmaren izvira iz Palestine, iz časa posvetitve cerkve v Jeruzalemu, ki je bila po izročilu bazilika, posvečena sv. Ani, Marijini materi. Evangeliji o Marijinem rojstvu ne poročajo, a praznik se je postopno in na različne načine skozi stoletja vseeno razširil po Evropi. Marijo in njen rojstni dan pa so v svoje umetnine že zgodaj začeli vpletati tudi glasbeni umetniki, med njimi sv. Hildegarda, nekaj pesmi na to temo so ustvarili tudi slovenski skladatelji.

Upajmo skupaj

Obzorja duha

TV SLO 1 v nedeljo, 10. 9., ob 11.25

Papež Frančišek je v začetku septembra odpotoval v Mongolijo. Zakaj je bil njegov obisk vzhodnoazijske države zgodovinski? V redko poseljeni nomadski deželi večina ljudi pripada tibetanskemu budizmu. Vodilo papeževega 43. apostolskega potovanja je bilo »Upajmo skupaj«, srečal pa se je tudi z zelo majhno katoliško skupnostjo. Ali je zato obiskal deželo »modrega neba«?

Krščanska dobrodelnost

Sedmi dan

Radio Ars v nedeljo, 10. 9., ob 18.05

Dobrodelnost, pomoč drugim je zelo pomembna v krščanstvu. Gost v oddaji katoliški duhovnik, župnik v Grosupljem Martin Golob bo govoril o tem, kaj sploh zajema ta pojem in kako ga uresničevati, da je dobrodelnost res pristna in iskrena. Že Jezus nas uči da moramo biti v oporo ubogim in pomoči potrebnim. Vsak dan imamo priložnost, da pokažemo svojo dobroto. Posebno v naravnih in drugih nesrečah doma in po svetu. Oddajo pripravlja Matjaž Vidmar.

Pomembno je srečanje med seboj in z Gospodom

Luč v temi

Radio Ognjišče v nedeljo, 10. 9., ob 21.00

Slepi in slabovidni si pri delu in v življenju pomagajo z najrazličnejšimi pripomočki. V oddaji, ki jo vsako drugo nedeljo v mesecu pripravlja Sonja Pungertnik, boste tokrat lahko spoznali tako imenovana pametna očala, s katerimi lahko oseba bere besedila, prepoznava osebe ter okolico in še kaj. V oddaji pa tudi o zaključku projekta "Slepi in slabovidni planinci po Slovenski planinski poti" in o 14. zahvalnem dnevu slepih in slabovidnih Slovenije. To je bil dan veselja in praznovanja, ki je potekal v župnijski cerkvi Marije Pomočnice na Rakovniku na zadnjo avgustovsko soboto, posvečen pa je bil tudi sopotnikom, spremljevalcem, sodelavcem in dobrotnikom, s katerimi premagujejo razdalje in dvigajo duha. To je bil dan za srce in dušo. Udeleženci so bili veseli, da je ves dan z njimi preživel novomeški škof dr. Andrej Saje, predsednik Slovenske škofovske konference, ki je tudi daroval zahvalno sveto mašo. Med mašo je bil blagoslov psov vodičev. Po sveti maši je bilo predavanje Alojzija Slavka Snoja o Božjem služabniku Andreju Majcnu.

Kako lahko pomagamo mladim, ki izkušajo stres?

Življenje išče pot

Radio Ognjišče, v ponedeljek, 11. 9., ob 9.20

Tresemo se lahko, če nas je strah, če nas zebe, po napornih treningih ... Metoda TRE prinaša vaje za sproščanje stresa, napetosti in travme. Z nami bo svetovalna delavka na Gimnaziji Želimlje Špela Potočnik, ki je tudi inštruktorica te metode. Zanimive nasvete bo z nami delila tudi v sredini in petkovi rubriki ob 9.20

Preganjanje krščanstva v Evropi: Civitas

Za skupno dobro

Exodus TV v ponedeljek, 11. 9., ob 20.00 

Krščanstvo je najbolj preganjana vera na svetu, zlasti v nekaterih azijskih in afriških državah. Večji mediji se te teme izogibajo. Kako pa je s tem v Evropi, ki je utemeljena na krščanski veri? Koliko je tu nasprotovanja krščanskim vrednotam in načinu življenja?

Nalaganje
Nazaj na vrh