Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ugledni ameriški katoličani proti Trumpu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 03. 2016 / 09:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ugledni ameriški katoličani proti Trumpu

»Trumpova kampanja je dosegla nove globine vulgarnosti.«

Okoli štirideset uglednih katoličanov v Združenih državah Amerike je podpisalo pismo, ki sta ga napisala George Weigel in Robert George, v njem pa Donalda Trumpa označujeta kot »očitno neprimernega« kandidata za položaj ameriškega predsednika. Če bi Trump postal republikanski kandidat za predsedniške volitve v letošnjem novembru, bi to pomenilo veliko grožnjo za zaščito družine, življenja in verske svobode, je zapisano v pozivu, objavljenem na spletnem portalu National Review.



Trumpova volilna kampanja je politiko Združenih držav Amerike potisnila v nove globine vulgarnosti, pišeta Weigel in George v luči nekaterih izjav kandidata. Trump nenehno izraža rasistične strahove in predsodke, spodbuja mučenje terorističnih osumljencev in usmrtitev družin teroristov. To je v popolnem nasprotju s katoliško vero in bi Ameriki prineslo neizmerno veliko škode, je zapisano v pozivu.

Podpisniki v Trumpovi kampanji pogrešajo tudi podporo zaščiti življenja, družine, verske svobode in svobode vesti ter načelo subsidiarnosti.

Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh