Zapri
Iskanje

UKC Ljubljana deluje nemoteno, ponoči voda tekla kot slap

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 30. 09. 2021 / 14:16
Oznake: Nesreča
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.09.2021 / 14:24
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

UKC Ljubljana deluje nemoteno, ponoči voda tekla kot slap

UKC Ljubljana deluje nemoteno, ponoči voda tekla kot slap
FOTO: Twitter UKC LJ
Potem ko je voda včeraj zvečer ob silovitih padavinah vdrla v več objektov UKC Ljubljana in pri tem zalila komunikacijske kanala in električne omarice, danes ta spet normalno deluje.

Poplavljena območja so ponoči sanirali. Višina škode sicer še ni ocenjena, zagotovo pa ne bo nizka, je v izjavi za medije dejal v. d. direktorja Jože Golobič. Ta bi lahko znašala nekaj sto tisoč evrov.

Poleg covida še naliv

»Da je mera polna, so se poleg četrtega covidnega vala včeraj primerile še katastrofalne razmere zaradi močnega naliva. Poplavljena je bila vsa kritična infrastruktura. Mislim, da je ni hiše, ki ne bi bila. Zalilo je tudi kanale komunikacijske infrastrukture, elektro omarice, dvigalne jaške. V glavni stavbi je voda po stopnicah tekla kot slap,« je v današnji izjavi za medije razmere slikovito opisal v. d. generalnega direktorja ljubljanskega UKC.

Prvi klic okoli 21. ure

Kot pravijo v UKC, jih je tako močno deževje presenetilo. Po besedah vodje gasilske enote UKC so prvi klic v gasilsko enoto prejeli okoli 21. ure, kmalu zatem so sledili naslednji. Najbolj ogroženi so bili objekti otorinolaringološke klinike, diagnostično-terapevtskega servisa, porodnišnice in poliklinike.

Zjutraj delovali nemoteno

Prvo sanacijo poplavljenih območij so začeli že ponoči, zato je delo v naši največji bolnišnici zjutraj že potekalo nemoteno. Golobič je ob tem izpostavil: »Ob napovedanih investicijah in obnovah moramo pomisliti tudi na to, da vzpostavljamo rezervne infrastrukture in kanale za podobne primere, glede na napovedi, da bo tovrstnih pojavov vedno več. Na to moramo biti pripravljeni.«

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh