Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ukrajinska zastava na Ljubljanskem gradu [VIDEO]

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 25. 08. 2022 / 09:55
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.08.2022 / 11:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ukrajinska zastava na Ljubljanskem gradu [VIDEO]
Tudi barve ukrajinske zastave so odraz želje ukrajinskega naroda po miru v domovini: rumena simbolizira spokojna pšenična polja, modra pa mirno nebo nad celotno Ukrajino. FOTO: Oleksii Domariev

Ukrajinska zastava na Ljubljanskem gradu [VIDEO]

V Ukrajini so včeraj obhajali dan neodvisnosti, v luči natančno šestmesečne ruske agresije na to evropsko državo pa so podporo preizkušanemu ukrajinskemu narodu izrazili po vsem svetu.


V ta namen so tuji veleposlaniki v Republiki Sloveniji na Ljubljanskem gradu razvili velikansko zastavo v podporo Ukrajini: Ukrajinci so namreč v teh dneh obhajali tudi dan ukrajinske državne zastave. Ukrajinski veleposlanik v Sloveniji Andrij Taran je na Ljubljanskem gradu zbral svoje kolege veleposlanike, ki so ob tej priložnosti znova poudarili mednarodno solidarnost v podporo Ukrajini.

Veleposlaniki so skupaj razvili velikansko ukrajinsko zastavo, ob tem pa je nastal ganljiv videoposnetek, ki je bil objavljen na straneh veleposlaništva na družbenih omrežjih Twitter in Facebook. Posnetek so pripravili s tehnično podporo veleposlaništev Združenega kraljestva in Združenih držav Amerike v Ljubljani.

Veleposlaniki v Republiki Sloveniji so skupaj razvili velikansko ukrajinsko zastavo. FOTO: O. D.

Veleposlanik Taran v videoposnetku pojasnjuje simboliko ukrajinske zastave: »Celo barve naše zastave so odraz naše želje po miru v Ukrajini. Rumena simbolizira spokojna pšenična polja, modra pa mirno nebo nad celotno Ukrajino. Naši kolegi veleposlaniki so prišli izkazat podporo. Verjamem, da bo s takšno mednarodno podporo agresor poražen, agresija bo ustavljena in mir se bo vrnil v celotno Ukrajino. Slava Ukrajini. Slava herojem.«

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Zmagoslavno leto
Monografije
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh