Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umirajoča deklica prosila odpuščanja za islamske morilce

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 21. 06. 2016 / 07:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

Umirajoča deklica prosila odpuščanja za islamske morilce

Teroristi so zažgali hišo krščanske družine v Iraku.

V Iraku so pripadniki teroristične organizacije »Islamskadržava« zanetili požar v hiši ene izmed krščanskih družin. Dvanajstletna hčerkaje ob tem utrpela tako hude opekline, da je kmalu zatem umrla v bolnišnici. Tikpred smrtjo je mater prosila, naj teroristom odpusti, kot je poročal britanskičasnik Daily Express. Do terorističnega napada je prišlo v kraju nedaleč odMosula.



Teroristi so potrkali na vrata doma krščanske družine in zahtevali plačilodavka, ki je »obvezen« za vse nemuslimane v državi. Mati naj bi skrajnežeprosila za malo potrpljenja, ker je bila hči ravno pod prho. Kot je poročal britanskičasnik, pa skrajneži niso bili pripravljeni čakati in so v hiši zanetili požar.Mati in hči sta se sicer uspeli rešiti iz gorečega doma, vendar je deklicakmalu zatem podlegla hudim poškodbam.

Teroristična organizacija »Islamska država« si prizadeva v Siriji in Irakuvzpostaviti območje, na katerem bi nasilno uveljavljala islamsko šeriatskopravo. Kristjani, ki se niso pripravljeni spreobrniti v islam, so obsojeni naplačevanje davka ali pa smrt.

Vir: kath.net
Foto: arhiv Družine (T.S.) / Fotografijaje ilustrativna.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh