Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umrla je najstarejša redovnica na svetu

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 29. 05. 2017 / 10:35
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Umrla je najstarejša redovnica na svetu

S. Candida Bellotti je dočakala 110 let.

Minulo soboto, 27. maja, je v 111. letu starosti umrla sestra Candida Bellotti, najstarejša redovnica na svetu. Njeno zemeljsko življenje se je sklenilo v mestu Lucca, na sedežu skupnosti sester kamilijank. Zemljo je zapustila z isto vedrino, s kakršno jo je je zaznamovala v vseh letih svojega življenja. Svoj zadnji rojstni dan je praznovala 20. februarja letos, obdana s škofom, predstojnico in sosestrami. Poseben blagoslov ji je namenil tudi papež Frančišek, ki ji je poslal iskrene čestitke.

S. Candida se je rodila kot Alma Bellotti v beneški deželi. Pridružila se je kamilijankam, ki delujejo v bolnišnicah, domovih za ostarele in zdraviliščih, kjer spodbujajo pastoralo zdravja in osnovno zdravstveno izobrazbo. S. Candida je tako od tridesetih let preteklega stoletja naprej delala kot poklicna bolničarka v več italijanskih mestih. Posvečala pa se je tudi formaciji mladih sosester. Leta 2000, ko je dopolnila 93 let, je bila premeščena v matično hišo v Lucco, na zasluženi počitek.

V času njenega življenja se je zamenjalo kar deset papežev. Zadnjega, papeža Frančiška, je imela priložnost osebno srečati na svoj 107. rojstni dan, leta 2014, ko se je udeležila jutranje svete maše v Domu sv. Marte.
Po življenju, bogatem s sadovi in preživetem v veselju služenja drugim, bo s. Candida v spominu vseh, ki so jo poznali in cenili, ostala s svojo gorečo delavnostjo in modrostjo. Njen pogreb bo jutri, v torek, 30. maja.

Vir: Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh