Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Usodni tviti za »predrznega« duhovnika

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 02. 10. 2014 / 07:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:17
Ustavi predvajanje Nalaganje

Usodni tviti za »predrznega« duhovnika

Kratka sporočila redovnega brata je vodstvo samostana v Avstriji označilo kot »moralno nesprejemljivo početje«.

Benediktinski samostan Göttweig v sosednji Avstriji je po očitkih svojemu sobratu zaradi kočljivih sporočil na družbenem omrežju Twitter omenjenega duhovnika razrešil vseh dolžnosti, ukrep pa je v veljavo stopil »ob izreku«. Njegova kratka sporočila predstavljajo »moralno nesprejemljivo početje«, je pojasnilo vodstvo samostana po pogovoru z duhovnikom, ki je s svojimi izjavami »občutno pripomogel k razjasnitvi celotne zadeve«.



Obtoženi duhovnik je izrazil globoko obžalovanje, da je »z neprimernim vedenjem povzročil razburjenje in negotovost, zato iskreno prosi odpuščanja za objavo svojih kratkih sporočil«, so pojasnili v avstrijskem benediktinskem samostanu. Ukrep samostanskega vodstva je bil izrečen v soglasju z župnijo St. Pölten, ki jo oskrbuje omenjeni samostan.

Pristojni so temeljito raziskali vse okoliščine omenjenega primera in pri tem izrazili »hvaležnost za vse prejete informacije«. »Prosimo, tudi v imenu škofije St. Pölten, da vse podatke, ki so povezani s primerom, javite pristojni škofijski službi«, so zapisali v izjavi za javnost.

Preko svojega, zdaj že ukinjenega računa na družbenem omrežju Twitter je benediktinski pater pod lažnim imenom objavljal izjave o »pijančevanjih« in »spolnem razvratu«. Kot zagotavljajo v samostanu, je preiskava potrdila, da so sporočila resnično prihajala z računa njihovega sobrata. Potem, ko je vest o neprimernih objavah prišla v javnost, se je vodstvo samostana »vsebinsko v celoti distanciralo« od omenjenih kratkih sporočil.

Vir: Kathpress
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh