Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Utrip s srečanja družin na Brezjah [FOTO in VIDEO]

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 20. 04. 2024 / 14:00
Oznake: Dogodek
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 20.04.2024 / 19:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Utrip s srečanja družin na Brezjah [FOTO in VIDEO]
S slavljenjem v pesmi in molitvi se je na Brezjah začelo srečanje družin ljubljanske nadškofije. FOTO: Tatjana Splichal

Utrip s srečanja družin na Brezjah [FOTO in VIDEO]

S slavljenjem v pesmi in molitvi se je na Brezjah začelo srečanje družin ljubljanske nadškofije, ki je to sobotno popoldne privabilo družine z različnih koncev Gorenjske in Osrednje Slovenije. Geslo srečanja »Vzemi Boga zares!« daje spodbudo in hkrati preverja, koliko Boga jemljemo resno.

Na srečanju, ki ga organizirata Urad za družino in Pastoralna služba nadškofije Ljubljana, je bilo poskrbljeno za vse generacije v družini – starše, najmlajše otroke in tudi tiste, že malo večje.

Fotogalerija Tatjane Splichal:

Starši so se zbrali na predavanju, ki ga je pripravil Aleš Čerin, v njem pa odpiral vprašanje, ali je danes mogoče vzgajati ob navdihu, ki prihaja iz Svetega pisma. Posebej se je ustavil pri zgodbi preroka Danijela, ki bo tudi osrednji oratorijski lik letošnjega poletja.

Predavanje za starše je pripravil Aleš Čerin. FOTO: Tatjana Splichal

Z vprašanjem, kako vzeti Boga zares, sta najstnike in mlade izzvala Bernard Rožman, župnik na Brdu pri Lukovici, in sestra Ana Šuštar. Mladim sta spregovorila o svoji poti do posvečenega življenja, o trenutku, ko sta spoznala, da želita biti redovnica oziroma duhovnik. Podelila sta tudi, kaj zanju pomeni vzeti Boga zares tudi v vsakodnevnem življenju, kako živita svoje posvečeno življenje ter kako se soočata z morebitnimi negativnimi odzivi družbe. 

Najstnike in mlade sta izzvala Bernard Rožman in s. Ana Šuštar. FOTO: Ana Rupar

Program za najmlajše otroke pa so pripravili skavti. Srečanje se je sklenilo s sveto mašo ob 16. uri, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore. Družinam je nadškof položil na srce, če želimo Boga vzeti zares, moramo zasledovati dve drži: držo odpuščanja in držo deljenja miru, s katerim nas obdarja Jezus.

Somaševanje duhovnikov je vodil ljubljanski nadškof Stanislav Zore. FOTO: Tatjana Splichal


Grega in Tina Dovč

»Tak dogodek je priložnost, da srečaš enako misleče in se z njimi pogovoriš. Se mi zdi, da nam danes tega manjka in vsi to iščemo. Nekako smo prišli s podobnim namenom, iščemo neko zadovoljstvo, kakšen navdih, Boga. Vsak po svoje.«


Nejc in Marjeta Medved: 

»Bilo je zelo doživeto srečanje, bomo še prišli. Prijetno je videti druge družine, ki živijo z vero. Otroci so se udeležili delavnice, ki so jo pripravili skavti. Se trudimo izkoristiti vsako tako priložnost, da navdušimo otroke. Pa tudi za naju je bilo koristno, predavanje Aleša Čerina je bilo super, bi ga morali kar na mesečni ravni povabiti v župnijo. To nas gradi kot družino. Se nama zdi, da danes vse poti vodijo drugam, zato se moraš res truditi in izkoristiti vsako priložnost, ki ti pomaga iti po poti, ki vodi k Bogu.«

Daljšo reportažo s srečanja družin na Brezjah bomo objavili v naslednji številki priloge Naša družina.

Nalaganje
Nazaj na vrh