Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Adergas na Božično zgodbo z živimi jaslicami

Za vas pišejo:
Janez Kuhar, P. G.
Objava: 16. 12. 2023 / 04:23
Oznake: Božič, Kultura
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.12.2023 / 09:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Adergas na Božično zgodbo z živimi jaslicami
Prizor iz Božične zgodbe v Adergasu. FOTO: Janez Ribnikar

V Adergas na Božično zgodbo z živimi jaslicami

Se želite resnično vživeti v dogajanje božične noči ali ga predstaviti otrokom? V Adergasu več kot 50-članska zasedba pripravlja predstavo Božična zgodba z živimi jaslicami. Seveda, niti živali ne bodo manjkale.

Člani Kulturno-umetniškega društva Pod lipo Adergas iz župnije Velesovo toplo vabijo na ogled večerne predstave Božična zgodba z živimi jaslicami. Pripravljajo dve izvedbi, obe bosta na samostanskem vrtu ob cerkvi v Adergasu. Prva bo na božični dan, v ponedeljek, 25. decembra, druga pa v torek, 26. decembra. Predstava se oba dneva prične ob 17. uri, v primeru slabega vremena pa prireditev odpade. Vstop je prost.

Potovali bodo od angelovega oznanjenja do rojstva Božjega sina.

V predstavi sodeluje preko 50 domačih pevcev, igralcev in pomočnikov. Tam bodo Jožef in Marija, pastirji, živali (med njimi npr. krava, osliček in ovce), trije kralji ... Potovali bodo od angelovega oznanjenja do rojstva Božjega sina. S petjem lepih božičnih pesmi in skozi besedo bo vsakdo začutil vsebino in čar dogodkov izpred več kot dva tisoč let, ki nagovarjajo še danes. Naj v božičnih dneh v nas in naših domovih zažarijo v vsem sijaju in bogatem sporočilu, si želijo organizatorji.

Nalaganje
Nazaj na vrh