Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Amsterdamu leta 2015 pozni Rembrandt

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 09. 2013 / 08:22
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Amsterdamu leta 2015 pozni Rembrandt

V Amsterdamu leta 2015 pozni Rembrandt

Amsterdamski Rijksmuseum razstavo velikega mojstra pripravlja v sodelovanju z londonsko Narodno galerijo.

V amsterdamskem Rijksmuseumu za leto 2015 napovedujejo veliko razstavo poznih Rembrandtovih del. Kot je zapisano na spletni strani muzeja, bo to prva velika retrospektiva poznega Rembrandta v omenjenem muzeju, ki jo bodo pod naslovom Pozna leta odprli februarja leta 2015. Kot poroča STA, razstavo amsterdamski muzej pripravlja v sodelovanju z londonsko Narodno galerijo.

V Londonu bo razstava, ki bo ponudila dober vpogled v obdobje od leta 1652 do umetnikove smrti, na ogled v letu 2014. Na njej bodo združene sliki in risbe, ki jih bodo za to priložnost posodili nekateri najpomembnejši svetovni muzeji in zasebni zbiratelji.

Po besedah direktorja muzeja Wima Pijbesa bo to prva Rembrandtova razstava v muzeju po več kot dveh desetletjih, z njo pa želijo različnim generacijam omogočiti, da spoznajo pomen umetnika, ki je ustvarjal v zlatem obdobju nizozemskega slikarstva.

Rembrandt je v drugi polovici 17. stoletja veljal za enega najbolj samosvojih umetnikov. V grafikah, slikah in risbah je izoblikoval svoj edinstven stil, ki ga označujejo široke poteze čopiča, pastozni barvni nanosi in velik poudarek na teksturi.

V grafikah je eksperimentiral s papirjem, tonom in tiskarskimi tehnikami. Eksperimentiral pa je tudi pri izbiri motivov ter izbiral ganljive in globoke teme. Kot je še zapisano na spletni strani muzeja, je s svojim delom vplival na številne poznejše umetnike.





Vir: STA
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh