Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Hongkongu ukinjajo še en neodvisen medij

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 29. 12. 2021 / 10:37
Oznake: Družba, Politika, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.12.2021 / 10:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Hongkongu ukinjajo še en neodvisen medij
Hongkong. FOTO: Pexels

V Hongkongu ukinjajo še en neodvisen medij

Hongkonška policija je danes aretirala šest ljudi, povezanih z enim zadnjih prodemokratičnih medijev v Hongkongu, neodvisnim novičarskim portalom »Stand News«, in preiskala njegov sedež, iz portala pa so že sporočili, da ga bodo ukinili.

Hongkonška policija je pred tem sporočila, navaja STA, da so prijeli šest sedanjih in nekdanjih članov uredništva in uprave zaradi »uporniških publikacij« oziroma zarote za objavo vsebin, ki spodbujajo k uporu. Sedež portala je preiskalo več kot 200 policistov.

Na portalu so odpustili vse zaposlene, spletne strani ne bodo več osveževali in jo bodo pozneje odstranili s spleta.

Med aretiranimi je tudi odgovorni urednik Patrick Lam. S portala so po preiskavi na družbenem omrežju Facebook sporočili, da ga bodo ukinili in da je Lam odstopil. Poleg tega so odpustili vse zaposlene, spletne strani ne bodo več osveževali in jo bodo pozneje odstranili s spleta.

Policija je sporočila, da so aretacije in preiskavo prostorov portala izvedli na podlagi lani uveljavljenega spornega zakona o nacionalni varnosti, na podlagi katerega so v Hongkongu doslej zaprli že druge neodvisne medije, pa tudi več kot sto prodemokratičnih aktivistov.

Na podlagi spornega zakona o nacionalni varnosti so v Hongkongu doslej zaprli že številne neodvisne medije in več kot sto prodemokratičnih aktivistov.

Stand News je eden zadnjih prodemokratičnih medijev v Hongkongu, potem ko so Pekingu naklonjene mestne oblasti z zamrznitvijo premoženja in aretacijo vodilnih junija letos privedle do ukinitve časnika Apple Daily, do Kitajske najbolj kritičnega medija v Hongkongu. Stand News je tudi eden od peščice razmeroma novih spletnih portalov, ki so vrednost pridobili predvsem na prodemokratičnih protestih leta 2019.

Kupi v trgovini

Sonetni venec v kitajskem prevodu
Poezija
10,87€
Nalaganje
Nazaj na vrh