Zapri
Iskanje

V Hongkongu ukinjajo še en neodvisen medij

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 29. 12. 2021 / 10:37
Oznake: Družba, Politika, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.12.2021 / 10:42
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

V Hongkongu ukinjajo še en neodvisen medij

V Hongkongu ukinjajo še en neodvisen medij
Hongkong. FOTO: Pexels
Hongkonška policija je danes aretirala šest ljudi, povezanih z enim zadnjih prodemokratičnih medijev v Hongkongu, neodvisnim novičarskim portalom »Stand News«, in preiskala njegov sedež, iz portala pa so že sporočili, da ga bodo ukinili.

Hongkonška policija je pred tem sporočila, navaja STA, da so prijeli šest sedanjih in nekdanjih članov uredništva in uprave zaradi »uporniških publikacij« oziroma zarote za objavo vsebin, ki spodbujajo k uporu. Sedež portala je preiskalo več kot 200 policistov.

Na portalu so odpustili vse zaposlene, spletne strani ne bodo več osveževali in jo bodo pozneje odstranili s spleta.

Med aretiranimi je tudi odgovorni urednik Patrick Lam. S portala so po preiskavi na družbenem omrežju Facebook sporočili, da ga bodo ukinili in da je Lam odstopil. Poleg tega so odpustili vse zaposlene, spletne strani ne bodo več osveževali in jo bodo pozneje odstranili s spleta.

Policija je sporočila, da so aretacije in preiskavo prostorov portala izvedli na podlagi lani uveljavljenega spornega zakona o nacionalni varnosti, na podlagi katerega so v Hongkongu doslej zaprli že druge neodvisne medije, pa tudi več kot sto prodemokratičnih aktivistov.

Na podlagi spornega zakona o nacionalni varnosti so v Hongkongu doslej zaprli že številne neodvisne medije in več kot sto prodemokratičnih aktivistov.

Stand News je eden zadnjih prodemokratičnih medijev v Hongkongu, potem ko so Pekingu naklonjene mestne oblasti z zamrznitvijo premoženja in aretacijo vodilnih junija letos privedle do ukinitve časnika Apple Daily, do Kitajske najbolj kritičnega medija v Hongkongu. Stand News je tudi eden od peščice razmeroma novih spletnih portalov, ki so vrednost pridobili predvsem na prodemokratičnih protestih leta 2019.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh