Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Italiji izšla posebna znamka s torinskim prtom

Objava: 22. 03. 2010 / 10:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Italiji izšla posebna znamka s torinskim prtom

Po mnenju nekaterih teologov je torinski prt dokaz Kristusovega vstajenja

Italijanska pošta je izdala posebno znamko ob letošnji razstavi torinskega prta. Znamka v vrednosti 60 centov je od ponedeljka dalje na voljo v prosti prodaji, na njej pa je naslikan prizor Jezusovega pokopa s tremi angeli, ki v rokah držijo prt. Avtor slike je Gerolamo della Rovere. Umetnina iz leta 1620 je na ogled v torinski galeriji Sabauda.

Znamko so uradno predstavili predsednik italijanske pošte Giovanni Ialongo, torinski pomožni škof Guido Fiandino in predsednik odbora za razstavo prta, Fiorenzo Alfieri. Predstavitve naj bi se udeležil tudi italijanski minister za gospodarski razvoj, Claudio Scajola.

Torinski prt, na katerem je odtis obličja Križanega, bodo po desetih letih ponovno postavili na ogled v torinski katedrali med 10. aprilom in 23. majem letos. Relikvijo si bo 2. maja ogledal tudi papež Benedikt XVI.

Po besedah vatikanskega teologa Wilhelma Imkampa gre pri torinskem prtu za izviren dokaz Kristusovega vstajenja. Kot se je kritično izrazil strokovni svetovalec Kongregacije za zadeve svetnikov in Kongregacije za bogoslužje, je prt vse prepogosto zgolj cilj znanstvenih raziskav. Po njegovem mnenju lahko resnično vrednost relikvije spoznamo šele tedaj, ko bomo opustili znanstveno preučevanje njenega izvora.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh