Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Italiji na ogled posmrtni ostanki patra Pija

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 14. 05. 2013 / 07:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Italiji na ogled posmrtni ostanki patra Pija

Slovesno bogoslužje s kardinalom Amatom 1. junija, med katerim bodo počastili posmrtne ostanke priljubljenega svetnika.

Posmrtni ostanki italijanskega ljudskega svetnika patra Pija (1887-1968) bodo od letošnjega junija ponovno na ogled javnosti, z namenom, da bi verniki lahko počastili priljubljenega priprošnjika. Kot so minulo soboto sporočili iz kapucinskega reda v južnoitalijanskem mestu San Giovanni Rotondo, kjer je pater Pij živel in deloval, bo prefekt vatikanske Kongregacije za zadeve svetnikov, kardinal Angelo Amato, 1. junija med slovesnim bogoslužjem odprl ponovno možnost javnega češčenja.

Že aprila 2008 so bili posmrtni ostanki redovnika in čudodelnega zdravilca, ki ga častijo predvsem v južni Italiji, poldrugo leto postavljeni na ogled v stekleni krsti. Tokrat naj bi ostali razstavljeni za nedoločen čas.

Patra Pija iz Pietrelcine je papež Janez Pavel II. maja 1999 razglasil za blaženega, tri leta kasneje pa za svetnika. Po izgradnji velikega svetišča v kraju njegovega delovanja San Giovanni Rotondo, ki ga je oblikoval znameniti arhitekt Renzo Piano, so krsto s posmrtnimi ostanki položili v tamkajšnjo kripto.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh