Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Kanadi rešujejo pod zemljo ujetih 39 rudarjev

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 28. 09. 2021 / 14:07
Oznake: Družba, Nesreča, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.09.2021 / 14:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Kanadi rešujejo pod zemljo ujetih 39 rudarjev
Reševanje rudarjev še vedno poteka, v nesreči pa ni bilo poškodovanih FOTO: Pixabay

V Kanadi rešujejo pod zemljo ujetih 39 rudarjev

Na vzhodu Kanade se je minulo nedeljo zgodila huda rudarska nesreča, v kateri je v rudniku ostalo ujetih 39 rudarjev.

Kot so po navedbah STA včeraj sporočili iz pristojnega rudarskega podjetja, je nesreča poškodovala transportni sistem in onemogočila dostop do glavnega izhoda. Reševanje rudarjev še vedno poteka, v nesreči pa ni bilo poškodovanih, poročajo tamkajšnji mediji.

Nesreča se je zgodila, ko je težko zajemalno vedro trčilo v transportni sistem v rudniku Totten v Sudburyju v kanadski pokrajini Ontario in ga pri tem poškodovalo. Ujeti rudarji imajo dostop do hrane in vode, saj je reševalna ekipa že prišla do njih in jih začela reševati s pomočjo sistema pomožnih lestev, je včeraj sporočilo brazilsko rudarsko podjetje Vale.

Kot je sporočil premier Ontaria Doug Ford, se zavedajo, da bo reševanje trajalo nekaj časa, in so zelo olajšani, da rudarji trenutno niso poškodovani.

Pristojni upajo, da bodo lahko svoje zaposlene rešili do ponedeljka zvečer po krajevnem času. Po poročanju tamkajšnjih medijev so pristojne službe iz rudnika že rešile štiri rudarje. Kot je sporočil premier Ontaria Doug Ford, se zavedajo, da bo to reševanje trajalo nekaj časa, in so zelo olajšani, da rudarji trenutno niso poškodovani.

Vse operacije v rudniku so od nedeljske nesreče ustavljene. Iz podjetja Vale so še sporočili, da bo pred vnovičnim zagonom delovnih operacij v rudniku znova ocenili varnostne razmere.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh