Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Krščanskem forumu SDS odločno obsodili skrunitev podobe Marije Pomagaj

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 07. 09. 2022 / 06:32
Oznake: Cerkev
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.09.2022 / 06:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Krščanskem forumu SDS odločno obsodili skrunitev podobe Marije Pomagaj
Milostna podoba Marije Pomagaj je poleg evharistije drugo srce svetišča na Brezjah. FOTO: Tatjana Splichal

V Krščanskem forumu SDS odločno obsodili skrunitev podobe Marije Pomagaj

Oskrunjena podoba Marije Pomagaj na naslovnici 33. številke tednika Mladina še vedno dviga prah.

Nemudoma se je na nesprejemljivo ravnanje uredništva Mladine, ki je upodobitev novorojenega Odrešenika zamenjalo s podobo deklice, ki ima tudi že atribute odrasle ženske in spominja na hemafrodita, odzval rektor brezjanske bazilike Marije Pomagaj p. dr. Robert Bahčič, včeraj pa so se z javno izjavo oglasili tudi Krščanskem forumu SDS.

Znak sovraštva in žaljenja verskih čustev

V Krščanskem forumu SDS so zapisali, da odklanjajo in opozarjajo na nesprejemljivo ravnanje uredništva Mladine, ki je na naslovnici 33. številke prikazala popačeno podobo brezjanske Marije z Jezusom. »Napad na enega od najbolj osebnih odnosov, ki ga krščanski verniki gojimo do te podobe, je znak sovraštva in žaljenja verskih čustev vernih ljudi,« so izpostavili v Krščanskem forumu.

Del naslovnice 33. številke tednika Mladina.

Porast števila žaljivih grafitov po pročeljih cerkva

Obenem so opozorili na porast števila žaljivih grafitov po pročeljih cerkva in drugega vandalizma nad verskimi simboli, kipi in sakralnimi objekti, mrgolenja versko nestrpnih člankov, stigmatizacije in širjenja nestrpnosti do kristjanov v medijih v zadnjem času.

Kristjanofobija

»Kristjanofobija ali protikrščansko delovanje je vsak izraz nestrpnosti, nasilja, izključevanja, sovraštva ali žalitev do krščanstva, krščanskih simbolov in vernikov, hkrati označuje nestrpnost proti kristjanom, ko se jim odreka enake pravice in se jih izključuje iz družbenega življenja,« opozarjajo v Krščanskem forumu.

Spoštljiv način komuniciranja z vsakim sočlovekom ali skupnostjo

Obenem glasno nasprotujejo žaljenju vsakršnih verskih čustev do drugače vernih ali zgolj drugače mislečih in v upanju na pluralno, odgovorno in resnično svobodno družbo pozivajo vse deležnike na spoštljiv način komuniciranja s slehernim sočlovekom ali skupnostjo.

Nalaganje
Nazaj na vrh