Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V nedeljo že 25. ljubljanski maraton

Za vas piše:
T. M.
Objava: 19. 10. 2021 / 19:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.10.2021 / 15:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
V nedeljo že 25. ljubljanski maraton
V Ljubljani bo v nedeljo, 24. oktobra, potekal jubilejni, 25. Volkswagen ljubljanski maraton. FOTO: Pexels.

V nedeljo že 25. ljubljanski maraton

Lansko leto ga zaradi epidemije organizatorji niso mogli pripraviti in tudi letos bo maraton nekoliko drugačen. Osrednji teki bodo le v nedeljo, in sicer ob 9.00 na 10 km, ob 9.15 pa na 21 in 42 km.

Na maraton je prijavljenih več kot 5000 posameznikov, od tega skoraj tretjina tujcev, okrog 150 tekačev pa se bo pomerilo na teku na 42 km. 

Predprijave so se sicer končale konec septembra, a se bo za tek mogoče prijaviti še v petek in soboto med 9. in 19. uro na Trgu republike. Tam bo mogoče prevzeti startne številke, na dan maratona pa se ne bo mogoče več prijaviti. 

Za udeležbo na maratonu je potreben pogoj PCT.

»Lepa novica je, da se po letu dni premora na ulice našega glavnega mesta spet vrača ljubljanski maraton. Bo drugačen, kot smo vajeni, zaradi pandemije je spomladi odpadel že tradicionalni tek ob žici, zato vse upe polagamo na maraton v nedeljo,« je na novinarski konferenci ob predstavitvi maratona povedal ljubljanski podžupan Aleš Čerin.

»Načrtovali smo ga mesece in mesece, ko nas je bolela glava ob vprašanjih, če sploh bo, ter kako ga pripraviti. Konec avgusta smo se odločili za osnovno različico, za teke zgolj v nedeljo, z maratonom na 42 km v dveh krogih. Okrnjena izvedba bo letos izjema, novembra bomo imeli prve sestanke o strategiji maratona za naslednja leta. Osrednja prireditvena prostora pa bosta ostala na Trgu republike in Kongresnem trgu s startom in ciljem,« je pojasnil predsednik maratona Danilo Ferjančič. 

V dnevih pred osrednjim nedeljskim maratonom na ljubljanskih ulicah letos tekov ne bo. Za vrtce in šole so organizatorji predlagali, da sestavijo ekipe znotraj razreda ali skupine po deset otrok, v srednjih šolah po 14 dijakov. V obdobju od 1. do 24. oktobra lahko vsak član ekipe odteče svoj delež razdalje maratonskega izziva.

Organizatorji bodo pripravili tudi sejem Tečem, ki bo letos potekal na prostem na Trgu republike od 22. do 24. oktobra. Namenjen bo tekačem in njihovim družinam, športnikom, navijačem ter radovednim mimoidočim, vstop za obiskovalce pa bo prost. 

Od 9. oktobra pa poteka tudi »rožnati tek«, katerega izkupiček gre organizaciji za osveščanje o raku dojk in rodil Europa Donna.


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh