Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V novi številki Družine preberite:

Objava: 23. 02. 2005 / 11:46
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

V novi številki Družine preberite:

Stane Kerin: Šestdeset dni potem<br> Cerkev po svetu: Najnovejša že peta knjiga papeža Janeza Pavla II.<br> Mladi val: Kaj prihaja iz mojih ust?<br>



Aktualno: Šestdeset dni potem

V trenutku se lahko življenje popolnoma spremeni. Nekaj takega se je zgodilo 26. decembra 2004 v deželah, ki jih je prizadel cunami. Ena od držav, ki jo je zadela ta naravna katastrofa, je bila tudi Šrilanka. Odziv ljudi po vsem svetu je bil neverjeten. Tudi odziv Slovencev, ki so darovali prek Slovenske karitas, je bil izjemen, lahko bi rekli, da je presegel vsa pričakovanja. V Šrilanko je bil poslan zabojnik, poleg tega pa sva tja odpotovala predstavnika Slovenske karitas zaradi koordinacije in razdelitve pomoči, da bi sredstva prišla na tista mesta in k tistim ljudem, ki najbolj potrebujejo pomoč.


Cerkev po svetu: Spomin in istovetnost

Najnovejša že peta knjiga papeža Janeza Pavla II. je izšla 23. februarja, v vatikanskem tiskovnem središču so jo predstavili dan prej. Papež v njej zavzema stališče do pomembnih vprašanj človeštva. Tako na primer osvetljuje vprašanje o izvoru zla. V knjigi obravnava tudi vprašanja demokracije, svobode, človekovih pravic, odnosov med državo in Cerkvijo, svobodo in odgovornostjo, narodom in kulturo. V ozadju je »velika človekova skrivnost«, ki zaznamuje tudi druga papeževa filozofska in književna dela.


Naš pogovor: Svoboda ni poceni

Pogovor s katoliškim duhovnikom, polkovnikom VINCENTOM J. INGHILTERROM, glavnim kaplanom ameriškega poveljstva v Evropi in soorganizatorjem nedavne mednarodne konference o vojaškem kaplanstvu v Ljubljani.


Mladi val: Kaj prihaja iz mojih ust?

Kaj vse prihaja iz naših ust? Besede, ki zdravijo, na drugi strani takšne, ki ranijo. Med mnogimi hudimi stvarmi je najhujši oster jezik, je zapisal Schiller. Kako se človek počuti, ko ga mediji oblatijo, čeprav sam dela v njih, nam je zaupala novinarka Rosvita Pesek. Od kod izvirajo človekova nagnjena, da preklinja, obrekuje in tako škoduje drugim, pa nam je razložil duhovnik Karel Gržan.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh