Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V potresu na severu Italije poškodovane številne cerkve

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 22. 05. 2012 / 09:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V potresu na severu Italije poškodovane številne cerkve

Na župnijski cerkvi v mestu Finale Emilia se je zrušilo pročelje stavbe.

Zaradi hudega potresa v severni Italiji je močno poškodovanih precejšnje število tamkajšnjih cerkva. V mestu Finale Emilia, ki leži v bližini epicentra naravne katastrofe, se je na župnijski cerkvi zrušilo pročelje stavbe, podobno sliko pa nudijo številne cerkve v prizadetih pokrajinah Modena, Ferrara in Bologna.

V kraju Mirabello je popolnoma uničena streha tamkajšnje cerkve, v kraju San Felice sul Panaro pa je potres povsem uničil zidovje svetišča. V okraju Sant'Agostino je poškodovan zgodovinski stolp, zaradi nevarnosti, da bi se konstrukcija sesedla, pa je v celoti zaprt za oglede morebitnih obiskovalcev. V središču Ferrare se je z višine dvajsetih metrov s fasade Marijinega svetišča na trg pred cerkvijo zrušil Marijin kip.

Koliko cerkva je bilo dejansko poškodovanih v potresu, po navedbah državnega urada za spomeniško varstvo še ni jasno. Urad je v nedeljo izdal navodilo, naj v svetiščih na potresnem območju zaenkrat ne obhajajo bogoslužij. Celotnega obsega povzročene škode po navedbah italijanskega kulturnega ministrstva še ni mogoče izraziti v številkah.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/89542299B141EA78C1257A05003540E0?OpenDocument

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh