Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V požigu umrl 25-letni semeniščnik, duhovnika uspela pobegniti

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 12. 09. 2023 / 11:10
Oznake: Krščanstvo, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.09.2023 / 12:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
V požigu umrl 25-letni semeniščnik, duhovnika uspela pobegniti
Na'aman Danlami je izgubil življenje v novem napadu v Nigeriji. FOTO: Vatican Media

V požigu umrl 25-letni semeniščnik, duhovnika uspela pobegniti

Z afriške celine prihaja nova žalostna vest za Katoliško cerkev. Neznani napadalci so zažgali župnijsko dvorano sv. Rafaela v Fadan Kamantanu v nigerijski škofiji Kafančan, v ognjenih zubljih pa je življenje izgubil 25-letni Na'aman Danlami.

Vest je potrdil škof Julius Yakubu Kundi iz škofije Kafančan, ki je sporočil še, da sta dva duhovnika, pater Emmanuel Okolo in pater Monday Noah, med napadom, do katerega je prišlo minuli konec tedna, uspela pobegniti.

Napadalci želeli ugrabiti župnika

Po besedah škofa Kundija so želeli napadalci ugrabiti župnika, a ker je bil dostop do duhovnikovega bivališča otežen, so zažgali župnijsko dvorano. »Med požarom sta dva duhovnika pobegnila, čeprav smo na žalost izgubili semeniščnika, ki je v notranjosti zgorel,« je povedal škof.

Škof Yulius Yakubu Kundi. FOTO: Vatican Media

Umor mlajšega brata nas močno boli

Medtem ko škofija žaluje za umorjenim semeniščnikom, je škof Kundi pozval božje ljudstvo, naj se zahvaljuje za obilno žetev evangelizacije, ki so jo doživeli v zadnjih treh desetletjih. »Da, žalujemo! Grozen umor našega mlajšega brata nas močno boli.« Ljudi je povabil, naj ne pozabijo, »da kot zvesti sledilci našega Gospoda Jezusa Kristusa verujemo, da vse prejmemo od Boga in da smo pripravljeni storiti ali dati vse zanj«.

V Nigeriji je bilo v zadnjih letih ugrabljenih na desetine duhovnikov, številni so bili ubiti, več pa jih še vedno pogrešajo.

Zmaga bo kmalu naša

Ob tem je uporabil besede iz pisma Tesaloničanom: »Spomnite se tudi tolažilnih besed našega ljubljenega apostola Pavla, da 'za vse se zahvaljujte, kajti to je Božja volja glede vas v Kristusu Jezusu' (1 Tes 5,18).« Molil je, da bi Bog »blagoslovil in povzdignil svojo Cerkev v Kafančanu« in zatrdil, da bo »zmaga kmalu naša«.

Nič nas ne more ločiti od Božje ljubezni, ki nam je kot Cerkvi in kot ljudstvu postala obilno vidna. (škof Kundi v poslanici)

Naj mu Bog podeli nagrado večnosti

Ob tej priložnosti je poudaril, da so »vsi katoliški škofje Nigerije združeni z nami v molitvah in hvaležnosti Bogu za njegovo usmiljenje in ljubezen do nas, ker nas je ohranil pri življenju in skupaj v eni veri in še vedno postajamo močnejši«. Svoje sporočilo je zaključil z molitvijo, da bi Bog »bratu Naamanu podelil usmiljeno sodbo in nagrado večnosti«.

Nalaganje
Nazaj na vrh