Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V rimski mošeji prvič molitev v italijanščini

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 11. 2016 / 07:24
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

V rimski mošeji prvič molitev v italijanščini

Sporazum z islamsko skupnostjo o pridiganju v deželnem jeziku.

V veliki rimskimošeji so minuli petek prvič prisluhnili molitvam v italijanskem jeziku. To jepomembno za integracijo muslimanov, je v pogovoru za italijanski časnik Il Messaggero pojasnil direktorIslamskega centra mošeje, Abdullah Redouane. Verniki so s tem dobilipriložnost, da se naučijo italijanščine.

Kot je še poročal Il Messaggero, egiptovski imam SalahRamadan v največji evropski mošeji petkovo molitev simultano prevaja izarabskega v italijanski jezik. Ramadan, ki je v Rimu zaključil študijitalijanske književnosti, poleg tega okoli 20 izmed skupno 52 imamov izpokrajine Lacij poučuje italijanski jezik. Rimski imami so se v letošnjempoletju dogovorili, da bodo nudili jezikovne tečaje voditeljem islamskihmolitev.

Italijanski notranjiminister Angelino Alfano je julija s predstavniki islamskih združenj sklenilsporazum, da naj bi bile pridige odslej predstavljene v deželnem jeziku.Napovedal je tudi uvedbo neke vrste državnih diplom za imame. Nadaljnji  pogoj je še, da duhovniki opravijo tečaj izdržavljanske vzgoje. V zameno bodo med drugim dobili možnost za duhovno oskrbov zaporih.

V Italiji med 60milijoni prebivalcev po uradnih navedbah živi 1,6 milijona muslimanov, od tega90.000 v Rimu. Tretjina muslimanov v italijanski prestolnici prihaja iz Bangladeša.

 

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh