Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Rimu 2.500 brezdomcev brez zatočišča

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 12. 2013 / 08:16
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Rimu 2.500 brezdomcev brez zatočišča

V Rimu 2.500 brezdomcev brez zatočišča

Papežu Frančišku je skrb za brezdomce posebej pri srcu.

Katoliška skupnost sv. Egidija je izrazila precejšnjo skrb glede položaja brezdomcev v italijanski prestolnici. Po njihovih ocenah okoli 2.500 brezdomcev v Rimu ne najde ustreznega zatočišča in so primorani prenočevati na prostem, so sporočili predstavniki omenjene skupnosti ob predstavitvi rimskega vodnika za brezdomce, ki ga skupnost izdaja že 24 let. Po ocenah italijanskega statističnega urada Istat je leta 2011 v Rimu prebivalo okoli 7.800 brezdomcev.


Papežu Frančišku je skrb za brezdomce prav posebej pri srcu. Za svoj 77. rojstni dan, ki ga je obhajal pred tednom dni, je štiri naključno izbrane brezdomce povabil na zajtrk v Dom sv. Marte v Vatikanu. Vodja vatikanske ustanove za apostolske nabirke, nadškof Konrad Krajewski, se vsak večer odpravi v središče prestolnice in po potrebi pomaga tamkajšnjim brezdomcem.

Ob letošnjem božiču je Frančišek 2.000 brezdomcem in ubogim v Rimu podaril vozovnice za rimski mestni promet in telefonske kartice.

V preteklih letih je v Rimu v zimskih mesecih zaradi nizkih temperatur zmrznilo že veliko število ljudi brez stalnega bivališča. Nekateri življenje izgubijo tudi zaradi prevelikih količin zaužitega alkohola. Priljubljeno mesto za prenočevanje brezdomcev so tudi hišni pragovi okoli Trga sv. Petra.





Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh